L'alcalde de Coripe defensa que 'l'afusellament' de Puigdemont és una "sàtira" que no va "contra el poble català"

Antonio Pérez defineix la Crema de Judes com "una festa i una tradició com les Falles" i assegura que és "un teatre com qualsevol altre"
22 abril 2019 11:22h
El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es considere que durant l'any ha fet una mala acció. / @paretsxrepublik

BARCELONA. L'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, ha tret importància a l'afusellament i crema simulada de Carles Puigdemont en la festa de la Crema de Judes i ha defensat que és un "teatre" i una "sàtira" que no va "contra el poble català". 

Així, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que no fomenta l'odi ni contra Catalunya ni contra els polítics, sinó que és un teatre "com qualsevol altre". "És una festa i una tradició com les Falles", ha precisat. Alhora, creu que "no s'han de traure les coses del seu lloc" i convida tothom a conéixer la festa de primera mà.

Els habitants de Coripe, a Sevilla, van simular aquest diumenge l'afusellament i crema de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont. El veïnat va fabricar un ninot amb la cara de Puigdemont i, juntament amb una estelada i un llaç groc, el van passejar pels carrers fins a penjar-lo d'un arbre. Aleshores, li van disparar trets fins que va començar a cremar.

El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es considere que durant l'any ha fet una mala acció. Els responsables de la tria del personatge són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seues famílies.

L'alcalde de Coripe es va disculpar l'any passat per l'afusellament d'un ninot que representava l'assassina confessa del xiquet Gabriel, Ana Julia Quezada, i va haver de declarar davant la Fiscalia. 

next