Aquests són els 32 diputats valencians al Congrés en la XIII legislatura

El PSOE guanya les eleccions generals al País Valencià i Compromís aconsegueix un escó
29 abril 2019 01:17h
Vox trau tres diputats al País Valencià. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Els resultats de les eleccions generals al País Valencià han repartit 10 escons al PSOE, set escons al PP, sis escons a Ciutadans, cinc a Unides Podem, tres a Vox i un a Compromís.

El PSOE ha obtingut quatre escons per la demarcació de València, que corresponen a l'actual ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos; a la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella; al que ha sigut regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, i a Josefa Andrés.

A la demarcació d'Alacant, els socialistes han obtingut altres quatre: el ministre de Ciència, Pedro Duque, i Patricia Blanquer, Alejandro Soler i Yolanda Seva. Per part seua, Susana Ros i Germán Renau representaran els socialistes de la demarcació de Castelló.

En el cas del PP, a la demarcació de València han obtingut tres escons: Belén Hoyo, Vicente Betoret i Luis Santamaría. Per la circumscripció d'Alacant, seran diputats populars el president de la Diputació, César Sánchez; Macarena Montesinos, i Agustín Almodóbar. I a la demarcació de Castelló, l'escó del PP l'ocuparà Óscar Clavell.

Tres diputats de Ciutadans representaran els votants de la demarcació de València: María Muñoz, Vicente Ten i María Amparo Moya. A la d'Alacant seran dos els diputats de Ciutadans: Marta Martín i Ignacio López-Bas, i a la demarcació de Castelló tindran una diputada, Sandra Julià.

Per part seua, Unides Podem s'ha portat dos escons a la demarcació de València, que corresponen a Héctor Illueca i Roser Maestro. A la d'Alacant, els escons són els de Txema Guijarro i María Teresa Pérez, i Marisa Saavedra ha obtingut l'escó d'Unides Podem per la demarcació de Castelló.

El partit d'ultradreta Vox ha obtingut representació al Congrés pel País Valencià per primera vegada. A la demarcació de València tindran escó Ignacio Gil Lázaro i Cristina Esteban. Per la d'Alacant serà diputat Manuel Mestre i en la de Castelló no ha obtingut representació.

Compromís només ha obtingut un diputat per la demarcació de València: Joan Baldoví.

next