Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer condemna l’ús desproporcionat i indiscriminat de la força a Catalunya durant l’1-O

L’Ajuntament de Pedreguer ha fet públic aquest dilluns un comunicat en què condemna de forma “enèrgica” l’ús “desproporcionat i indiscriminat” de la força per part de l’Estat espanyol sobre la ciutadania de Catalunya durant la jornada electoral d’ahir, diumenge. La nota de condemna està signada per l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, i pels grups de la CUP, del PSPV-PSOE i Compromís, del què forma part Ferrús.

En el comunicat, les tres formacions sotasignats demanen que els “abusos” policials “no tornen a repetir-se”, al mateix temps que manifesten la seua solidaritat amb els catalans i catalanes “que ahir diumenge, dia 1 d’octubre, es van voler expressar-se per mitjà de les urnes”. La nota de condemna dels tres grups municipals que conformen la majoria qualificada de ple de l’Ajuntament de Pedreguer (10 de 13), i que no ha estat signada pel PP, conclou posant de manifest que la solució a la qüestió catalana “només podrà ser política, pacífica i democràtica, com ho hauria estat la jornada de l’1-O sense la intervenció de l’Estat”.

Els ferits per les càrregues policials contra l’1-O s’eleven a 893, dos d’ells de gravetat, segons la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa