Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont no anirà l’Audiència Nacional i demana declarar des de Bèlgica

El president Carles Puigdemont, destituït pel govern espanyol, no anirà a declarar davant de l’Audiència Nacional. La fiscalia general de l’Estat l’acusa, igual que els consellers del govern català i part de la mesa del Parlament, dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

L’advocat belga de Puigdemont, Paul Bekaert, ho ha avançat en la televisió holandesa NOS. El lletrat també assegura que impugnarà qualsevol petició d’extradició que presente el govern espanyol. Puigdemont es troba a Brussel·les amb part del seu govern. Això no obant, al llarg del matí d’aquest dimecres, el lletrat belga ha assegurat que en aquest moment no hi ha una ordre de detenció contra Puigdemont. En l’entrevista, en la televisió holandesa NOS, havia argumentat que Puigdemont no anirà a l’Audiència Nacional perquè “prefereix observar i esperar”. “Volem esperar la reacció del govern espanyol i veure què passa”, ha assenyalat l’advocat, que considera que la probabilitat que detinguin Puigdemont “és molt gran”.

Aquesta matinada, els consellers destituïts Joaquim Forn i Dolors Bassa han arribat a l’aeroport del Barcelona procedents de la capital belga. Segons fonts del govern destituït, fins a les 9 hores d’aquest dimecres, només el conseller Josep Rull ha rebut la citació judicial. El conseller de Territori i Sostenibilitat cessat pel govern espanyol ha anunciat aquest dimarts a la nit, a través del seu compte a la xarxa social Twitter, que ha rebut la citació per a comparéixer el dijous 2 de novembre a les 9 del matí davant l’Audiència Nacional. “Ara mateix, a les 22.44 h, han vingut a casa a notificar-me la citació davant l’Audiencia Nacional per a dijous 2 a les 9.00 h. Estat de Dret…”, ha piulat Rull.

Puigdemont hauria de presentar-se a l’Audiència Nacional aquest dijous 2 de novembre, mentre que els seus consellers haurien d’acudir davant la jutgessa Carmen Lamela divendres dia 3 de novembre.

Des de Bèlgica

Aquest dimecres, però, l’advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha proposat que el president siga interrogat des de Bèlgica i ha defensa que pot ser interrogat des del país centreeuropeu perquè hi ha disposicions legals que ho permeten.

Comparteix

Icona de pantalla completa