Sánchez i Iglesias acorden treballar per un govern "de cooperació" sense concretar encara si hi entrarà Podem

El líder de Podem assegura ara que, més enllà de qui forma part de l'executiu, "allò important són els continguts" i Lastra destaca que hi ha "grans coincidències programàtiques"
11 juny 2019 12:59h
Després de la reunió, tant Iglesias com Lastra han evitat concretar com seria aquest govern i s'han limitat a dir que "no s'ha parlat de noms". / PSOE

MADRID. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, s'han emplaçat aquest dimarts a treballar per un govern "de cooperació" de caràcter progressista sense acabar de concretar si hi serien presents o no membres designats per Podem. 

Tots dos s'han reunit al Congrés durant més d'una hora en la ronda de contactes del president espanyol amb Podem, Ciutadans i PP de cara a la investidura. 

A l'eixida de la reunió, Iglesias ha assegurat en roda de premsa que la seua formació entén que aquest govern "de cooperació" ha de ser un govern "de coalició" integrat pels dos partits, tot i que ha emfatitzat que ara "allò important són els continguts". 

La portaveu del PSOE, Adriana Lastra, ha afirmat que aquest govern "de cooperació" serà "plural i integrador", haurà de tindre "fórmules innovadores" i inclourà "persones representatives dels diferents àmbits". Ara, ha dit, cal "treballar" les pròximes setmanes per a "explorar aquesta possibilitat".

Després de la reunió, tan Iglesias com Lastra han evitat concretar com seria aquest govern i s'han limitat a dir que "no s'ha parlat de noms".

Segons el líder de Podem, la d'aquest dimarts ha sigut una reunió "positiva" però, a partir d'ara, caldrà "parlar molt" per a acabar de concretar els continguts d'aquest govern.

Per la seua banda, Adriana Lastra ha afirmat que en els últims anys "s'ha constatat que és possible l'entesa de l'esquerra" per a fer polítiques socials. "S'ha demostrat que l'esquerra sap entendre's", ha dit.

Per aquest motiu ha afirmat que hi ha les peces necessàries "per a seguir desenvolupant una agenda progressista", tal com demanen, ha dit, "els espanyols".

Segons Lastra, el PSOE ix "molt satisfet de la reunió amb Iglesias", on hi ha hagut "grans coincidències programàtiques". "Allò important de la reunió és que hi ha voluntat d'acord" sobre la formació d'un "govern progressista" i sobre el fet que cal "desbloquejar una situació on no guanya ningú", ha dit.

En tot cas, ha recordat que el PSOE i Podem no sumen i que, per tant, caldrà "explorar la possibilitat d'un govern integrador, no excloent i no tancat".

next