Els negociadors de La Nau celebren una segona reunió amb "més contingut"  per a avançar en el programa

Ni el PSPV ni Compromís tenen clar que puguen tancar les negociacions abans de dissabte
10 juny 2019 14:15h
Els representants de Compromís i el PSPV es reuneixen dilluns de vesprada al Teatre Rialto. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La comissió negociadora del nou govern de La Nau, l'executiu de coalició i progressista que durant la pròxima legislatura conformaran a la ciutat de València Compromís i PSPV, celebrarà aquest dilluns a la vesprada la seua segona reunió, després de la duta a terme divendres passat, 7 de juny, per a avançar en el contingut del seu "programa comú".

La trobada tindrà lloc a les 16.00 hores al Teatre Rialto, segons han informat a Europa Press fonts de la negociació, que han indicat que aquesta segona cita tindrà "més contingut" que de divendres, que va ser "una primera presa de contacte" entre els representants de Compromís i el PSPV.

Així mateix, han avançat que al llarg de la setmana es duran a terme noves reunions per a consensuar el programa del futur executiu de la capital valenciana.

A mesura que es vaja tancant aquest assumpte, en els pròxims contactes entre els equips negociadors de cadascuna d'aquestes dues formacions s'aniran abordant qüestions com el "com", per a determinar l'estructura del govern local i, com el "qui", per a determinar les persones que estaran al capdavant de cada delegació.

Ni Compromís ni el PSPV s'han fixat data per a la finalització d'aquesta negociació, de manera que no han d'estar tancades abans del pròxim dissabte, dia en què es constituirà la nova corporació local de l'Ajuntament de València després de les eleccions municipals del 26 de maig, com van indicar divendres passat el candidat de Compromís a la reelecció i alcalde en funcions, Joan Ribó, i la cap de llista socialista i regidora electa, Sandra Gómez.

Tots dos van apuntar que no hi ha terminis marcats i que era previsible que no es poguera tancar tot això abans de dissabte, al mateix temps que van ressaltar que no hi hauria problema per a la designació de Ribó com a alcalde perquè comptava amb el suport de Compromís –amb deu regidors després del 26M– i del PSPV –amb set regidors després d'aquests comicis–.

"Amb els vots del Partit Socialista"

Referent a això, Sandra Gómez va manifestar la decisió del PSPV de "reafirmar el compromís amb Joan Ribó per al pròxim 15 de juny" i va assegurar que aquest suport el durà a ser "l'alcalde de València amb els vots del Partit Socialista".

Les negociacions per a la conformació del nou executiu de la capital valenciana s'estan realitzant al Teatre Rialto de la ciutat. Aquest és el lloc en el qual es va celebrar, divendres passat, la primera reunió de la comissió que integren Compromís i PSPV, i en el qual també es van entrevistar Ribó i Gómez per primera vegada després del 26M i com a pas previ a aquesta cita.

next