L'Ajuntament d'Alzira col·loca una placa a Mauthausen en record als alzirenys deportats

El consistori s'uneix a l'homenatge als espanyols deportats i morts als camps de concentració nazis
5 maig 2019 17:51h
El regidor d'Educació i Infància de l'Ajuntament d'Alzira ha col·locat una placa "per tal d'homenatjar els deportats republicans alzirenys als camps de concentració nazis". / AJUNTAMENT D'ALZIRA

VALÈNCIA. El regidor d'Educació i Infància de l'Ajuntament d'Alzira, Pepe Grau, ha visitat Mauthausen aquest diumenge "per tal d'homenatjar els deportats republicans alzirenys als camps de concentració nazis i els seus familiars".

Així ho explica el consistori en un comunicat que també recull que en aquesta visita, i en nom de l'Ajuntament d'Alzira, el regidor ha col·locat una placa en record d'aquestes persones al Memorial de Gusen.

El Consell de Ministres va acordar el passat 26 d'abril del 2019 que el 5 de maig seria el dia d'homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i altres camps, coincidint amb la data d'alliberament d'aquest camp de concentració, on van morir més de 5.500 espanyols.

"Hui, cinc de maig del 2019, hem d'estar orgullosos del camí recorregut i d'haver aconseguit que d'ara en avant aquesta data recordarà tots aquells espanyols que van patir la repressió nazi en la Segona Guerra Mundial en camps d'extermini, com Mauthausen, amb l'objectiu d'honrar i servir com a acte de reconeixement davant la injustícia que va suposar l'exili de molts espanyols i espanyoles amb el respectiu internament  en camps de concentració nazis", destaca l'Ajuntament d'Alzira en la seua nota.

next