L'Ajuntament estudia denunciar les paelles universitàries de València per incomplir la prohibició

El servei d'Activitats del consistori sancionarà els organitzadors de l'esdeveniment que va reunir uns 25.000 joves a la Punta
16 abril 2019 13:30h
Els organitzadors s'enfronten a una possible sanció d'entre 30.000 i 300.000 euros. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través del servei d'Activitats, ha acordat sancionar l'empresa organitzadora del Festival de Paelles Universitàries 2019, que aquest divendres va reunir uns 25.000 estudiants en la pedania de la Punta tot i no comptar amb els permisos municipals necessaris. Així mateix, els serveis jurídics de l'Ajuntament estudien la possibilitat de denunciar l'empresa per incomplir la prohibició emesa pel consistori, segons fonts municipals consultades per Diari La Veu.

La decisió del servei d'Activitats de sancionar els organitzadors ha de ser ratificada encara per la Junta de Govern Local d'aquesta setmana. Així, els organitzadors de les paelles universitàries s'enfronten a una possible sanció d'entre 30.000 i 300.000 euros si l'expedient acaba aprovat en la pròxima Junta de Govern Local. 

Els organitzadors de les paelles van decidir continuar amb aquest esdeveniment malgrat incomplir la normativa en diferents aspectes. L'informe tècnic del consistori va assenyalar que la celebració d'aquest esdeveniment era incompatible amb la seguretat del trànsit ferroviari, així com amb l'horta protegida i, a més, no comptava amb un informe de contaminació acústica. 

Si la denúncia dels serveis jurídics s'aprova podria unir-se a la ja presentada per la Policia Local de València per "desobediència" i per superar els 90 decibels de so que tenien com a límit.

A més, divendres, Facua CV va denunciar l'empresa JMF Personal Assets SL, l'organitzadora de l'esdeveniment, per vendre entrades sense tindre la llicència necessària per a realitzar-lo. La denúncia va ser presentada davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat.

next