L'alcalde d'Alcoi confirma que Camilo Sesto tindrà un museu a la localitat

Les cendres de Camilo Sesto arribaran a Alcoi el dijous 24 d'octubre
17 octubre 2019 12:54h
L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha comunicat que el museu "estarà dedicat a tota la seua trajectòria personal i artística". / EUROPA PRESS

ALCOI (EFE). L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat aquest dijous que el cantant Camilo Sesto, mort el passat 8 de setembre, tindrà un museu en aquesta ciutat amb les pertinences que ha llegat a la localitat on va nàixer el 1946.

L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha comunicat que el museu "estarà dedicat a tota la seua trajectòria personal i artística", però ha detallat que encara se'n desconeixen la ubicació i la data d'obertura, ja que depén de si s'ha de construir un edifici nou o es pot utilitzar alguna propietat de l'Ajuntament. L'alcalde va començar els contactes amb el representant de l'artista poc després de la seua mort per a tractar de fer realitat el museu en homenatge al cantant.

"L'objectiu és tindre l'inventari del llegat que ens ha deixat per a 2019", ha remarcat Francés, qui a més ha comunicat que aquest llegat "estarà obert" per a incorporar al museu els possibles premis que reba a títol pòstum, com l'Ondas atorgat aquesta mateixa setmana per la seua trajectòria musical.

El regidor de Cultura d'Alcoi, Raül Llopis, ha afegit que Camilo Sesto "ha sigut molt generós, ja que hi ha peces de molt de valor, com ara discos d'or i platí, partitures, vestuari i reconeixements".

Entre aquests objectes estarà, per exemple, el botafumeiro utilitzat en l'espectacle Jesucrist Superstar, que l'artista va interpretar i va produir en els anys 70. Les cendres de Camilo Sesto arribaran a Alcoi dijous que ve 24 d'octubre perquè els seguidors i veïns de la ciutat puguen acomiadar-se del cantant.

Les cendres reposaran en el cementeri de la seua localitat natal, però la família encara no ha decidit "si s'hi habilitarà un panteó", segons ha comentat l'alcalde.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next