Rus nega haver desviat diners de la Diputació a les arques de l'Olímpic de Xàtiva

L'expresident del PP de la Diputació de València assegura a les portes del jutjat que els diners desviats de les millores de l'enllumenat de Llutxent se'ls va quedar Marcos Benavent
17 juliol 2019 12:02h
Alfonso Rus estava citat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València. En la fotografia, Rus en una imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus ha desmentit les acusacions de l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent sobre la presumpta participació de l'exdirigent del PP en el desviament de fons públics al club de futbol Olímpic de Xàtiva. "Tot és mentida", ha dit Rus a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, on està citat a declarar davant el jutjat d'instrucció número 9 en qualitat d'investigat arran d'una declaració de Benavent en una causa que investiga un possible delicte de malversació de fons públics.

El també exalcalde de Xàtiva amb el Partit Popular ha assenyalat als mitjans de comunicació que aprofitaria per a "desmentir" les acusacions de l'autodenominat "ionqui dels diners", al qual ha acusat de ser "un covard" per traslladar les acusacions a altres.

Rus ha recordat que va ser la Diputació de València la que va presentar la denúncia per aquests fets i a la pregunta de què li sembla passar de querellat a investigat ha assenyalat que està "acostumat" perquè, segons ha indicat amb ironia: "Jo estic imputat des que vaig prendre la comunió". Rus, qui ha assenyalat que la Ciutat de la Justícia ja sembla la seua casa, ha indicat que és "bo" vindre a contar la seua versió i defensar-se i ha insistit que Benavent "s'ha vist acorralat" i el que ha fet ha sigut "explotar" i llançar acusacions contra els que eren els seus superiors.

"Almenys donarem la cara. Jo no me n'he anat a l'Equador ni a cap lloc d'aquests", ha manifestat Rus, qui ha insistit a negar les acusacions de Benavent i ha lamentat que "per desgràcia" l'exgerent d'Imelsa fora un home de la seua confiança. Un fet que, ha reconegut, ha pagat "políticament".

Preguntat per on estan els diners que suposadament van ser desviats, ha indicat que "els va agafar" Benavent i van anar a parar a les discoteques que va muntar, ja que si els tinguera en el seu poder "s'hauria quedat a l'Equador".

L'expresident de la Diputació de València amb el PP ha assegurat que ja no se sent "víctima", encara que sí objecte de persecució, i ha destacat que jurídicament pot defensar-se, si bé ha indicat que ha tingut el problema que "abans de fer qualsevol cosa ja era el culpable".

Fonts coneixedores del cas van explicar al juny a EFE que Benavent va responsabilitzar Rus d'haver ordenat el desviament dels fons d'un contracte per a la renovació de l'enllumenat públic de Llutxent, que finalment van anar a parar, segons el testimoni de l'autodenominat "ionqui dels diners", a l'Olímpic de Xàtiva, club del qual el mateix Rus va ser president.

Aquesta investigació, encara que es va iniciar amb anterioritat al conegut com a cas Imelsa, que investiga el jutjat d'instrucció número 18, s'emmarca en la suposada trama corrupta que va desviar fons públics de la corporació provincial.

En funció dels testimonis dels nous investigats es podria conformar una nova peça separada de la causa matriu, han informat les mateixes fonts.

Aquest assumpte, el desviament de més de 60.000 euros d'un projecte per a la renovació de l'enllumenat de Llutxent, va ser denunciat inicialment per la Diputació de València sota el mandat de Rus. El dirigent popular responsabilitzava Benavent i un altre empresari, Vicente Calvo, d'haver-se quedat els diners. No obstant això, després de la declaració de Benavent del passat 7 de maig, la participació de Rus ha passat de querellant a investigat.

next