La Junta d'Andalusia activa una tercera alerta sanitària per un brot de listeriosi

Els tècnics han detectat el bacteri en el producte Chicharrón Especial de l'empresa Incarybe
12 setembre 2019 20:07h
El conseller de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia, Jesús Aguirre, en una imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

SEVILLA. La Junta d'Andalusia ha declarat una nova alerta sanitària per listeriosi que afecta el producte 'Chicharrón Especial' de la marca La Montanera del Sur, que elabora l'empresa Incarybe, amb domicili a Benajoán, a Màlaga.

La Conselleria de Salut i Famílies ha informat que hi ha una persona afectada. La Junta ha decretat el tancament de la factoria i la immobilització de tots els seus productes de forma cautelar. L'empresa ha cessat la producció de manera voluntària, segons informa la Junta.

El govern autonòmic també indica que el 6 de setembre set membres d'una mateixa família van anar a l'hospital amb símptomes d'intoxicació alimentària després d'haver consumit aquest producte en un restaurant de Ronda.

Una d'aquestes persones, un home de 47 anys de Palència, ha donat positiu en listeriosi. Tres persones més han donat negatiu i les proves de tres més estan pendents de resultats.

La de l'empresa La Montanera del Sur és la tercera alerta sanitària activada per listeriosi aquest estiu. La primera va ser detectada en la fàbrica de la marca Magrudis i la segona en les instal·lacions de Sabores de Paterna.

next