Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a Camps per frau i prevaricació en l'adjudicació a Gürtel

Per al processament i acusació de l'exdirigent va ser determinant la declaració del 'Bigotes'
18 juny 2019 14:38h
La Fiscalia acusa l'expresident de la Generalitat de delictes de frau i prevaricació. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita una condemna de dos anys i mig de presó per a l'expresident del Consell Francisco Camps per delictes de frau i prevaricació administrativa en el cas dels suposats tripijocs en l'adjudicació de la Generalitat a l'empresa de la trama Gürtel Orange Market en l'edició de Fitur de l'any 2009.

Després d'una instrucció de poc menys d'un any en l'Audiència Nacional, Camps va ser processat a principis d'aquest mes quan el jutge José de la Mata va constatar que existeix "un arsenal d'indicis, molt consistents, cadascun d'ells prou acreditat, que permet afirmar que l'aleshores president de la Generalitat va participar en l'adreçament del contracte de Fitur 2009 a favor d'Orange Market".

Encara que el magistrat proposava jutjar l'expresident per un delicte de prevaricació, també deixava la porta oberta a una imputació més àmplia en aquesta peça 5 del cas Gürtel, ja que fins a eixe moment l'havia investigat també per frau. Aquests són precisament els dos delictes que Anticorrupció ha inclòs en el seu escrit d'acusació.

Per al processament i acusació de l'exdirigent popular ha sigut determinant la declaració que va prestar en seu judicial el que fora màxim dirigent d'Orange Market, Álvaro Pérez Alonso 'el Bigotes', ja que va donar detalls sobre "les circumstàncies, la forma, el temps i la manera en què aquesta influència directa es va produir i la participació que Camps va tindre", segons De la Mata.

next