Baldoví: "La possibilitat que al novembre guanye 'el trío de Colón' és suficient per a reprendre les negociacions"

El diputat de Compromís insta el PSOE i Podem a intentar de nou arribar a un acord per a fer efectiva la investidura de Sánchez al setembre
25 juliol 2019 17:14h
El diputat de Compromís, Joan Baldoví, creu que unes noves eleccions serien perjudicials per a l'esquerra. / CONGRESO

VALÈNCIA. El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al PSOE i a Podem que reprenguen aquest mateix dijous les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, ja que, segons ha alertat, si hi ha de nou eleccions generals al novembre, pot guanyar el "trío de Colón".

En declaracions al Congrés moments després de la investidura fallida de Sánchez, Baldoví ha admés que era un dia "una mica trist" i ha subratllat que ara ja saben "tot el que han fet malament" perquè "isquera mal" la investidura del candidat socialista.

"Per tant, ja sabem que és el que hem de fer perquè això isca bé", ha indicat, per a afegir que "no hi ha una altra via possible" que fer a Pedro Sánchez president del govern espanyol perquè si no, aniran a unes noves eleccions.

Per a evitar la nova convocatòria electoral, el diputat valencià ha demanat al PSOE que "des d'aquesta vesprada es reactiven les converses", una petició que ha fet també a Unides Podem. A més, ha dit a Pedro Sánchez que si vol el vot de Compromís, han de negociar i no deixar-ho "per a una setmana abans de l'examen".

"Comencem a l'agost per a poder arribar el dia de l'examen de setembre amb el treball fet i amb la moral per a poder tirar avant aquesta investidura i no decebre a milions de ciutadans que segur que hui estan a les seues cases cabrejats", ha ressaltat.

Dit això, Baldoví ha advertit que, encara que no és futuròleg, augura que en unes noves eleccions hi haurà "una abstenció en el bloc de l'esquerra i això podrà donar una oportunitat al trío de Colón". "Crec que això ja seria suficient motiu per a començar a treballar des d'aquesta mateixa vesprada", ha conclòs.

next