CaixaBank defensa que van ser els seus controls els que van permetre detindre el frau de l'EMT

El directiu de l'entitat ha mostrat la seua disposició més absoluta a col·laborar amb l'EMT i amb les autoritats judicials si escau
31 octubre 2019 12:53h
Des de CaixaBank, ha lamentat el frau que ha produït en un client de l'entitat tan "important" com l'EMT de València. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha defensat aquest dijous que van ser "precisament" els controls de l'entitat financera els que van permetre "detindre" l'operativa que ha saquejat fins a 4 milions d'euros de les arques de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València.

Així ho ha manifestat durant la presentació a València dels resultats de l'entitat financera en els últims nou mesos, en ser preguntat sobre si preveu acudir als tribunals després del requeriment de l'Ajuntament de València perquè li repose els 4 milions defraudats.

Des de CaixaBank han lamentat el frau que s'ha produït en un client de l'entitat tan "important" com l'EMT de València, un fet que creu que els "ha de servir a tots de recordatori de la necessitat de prendre sempre precaucions davant la creixent amenaça del frau cibernètic".

Gortázar ha mostrat la seua "disposició més absoluta a col·laborar amb l'EMT i amb les autoritats judicials si escau", al mateix temps que ha assegurat que CaixaBank va actuar "en tot moment responent a ordres precises" rebudes del seu client i que "van ser precisament els controls de l'entitat els que van permetre finalment detindre aquesta operativa".

El conseller delegat, que no ha volgut entrar en si l'entitat financera portarà o no el consistori als tribunals si el continua considerant part responsable del frau, ha assegurat que, per part seua, estaran "sempre buscant millorar i ajudar l'Ajuntament de València en tot el que faça".

En la seua opinió, "una disputa concreta ha de circumscriure's a aquesta qüestió concreta" i CaixaBank té "màxima voluntat de continuar cooperant amb l'Ajuntament de la ciutat de València i amb la Comunitat", ha remarcat.

En tot cas, ha assenyalat que la seua relació client-banc amb l'EMT de València "es construeix sobre el sigil" i no creu "oportú comentar en públic conversacions que han d'estar en l'àmbit del privat". "No hem de comentar comunicacions amb un client nostre, que mantenim dins del lògic secret de les comunicacions d'un banc i un client", ha insistit.

Al seu parer, aquest és un tema que ha de quedar per la seua part "en la necessària discreció de comunicacions entre un client i un banc, i més quan hi ha un problema d'aquest tipus de frau que lògicament tindrà conseqüències en el món judicial", ha sentenciat.

next