Calvo acusa Podem de no voler negociar i no garanteix que les converses continuen aquest dijous al matí

Echenique diu que la formació morada encara ha de debatre el seu vot, però es mostra pessimista respecte a l'acord
25 juliol 2019 10:21h
La líder socialista, en una entrevista amb la Cadena Ser, ha dit que el grup morat volia "un govern paral·lel" que els deixaria a ells sense capacitat per a executar el seu programa. / ÓSCAR J. BARROSO, EUROPA PRESS

MADRID. La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que Unides Podem "no ha volgut negociar" amb el PSOE la formació del pròxim executiu de l'Estat i que no s'han mogut en els seus plantejaments des que van començar les negociacions. 

La líder socialista, en una entrevista amb la Cadena Ser, ha dit que el grup morat volia "un govern paral·lel" que els deixaria a ells sense capacitat per a executar el seu programa. "Què li quedaria, al PSOE, en un govern d'aquesta naturalesa? Amb prou feines li quedaria res", ha dit, ja que la formació morada els reclamava carteres que controlen el pressupost, com Hisenda. "El que el PSOE no pot fer és entregar el seu programa", ha advertit. Segons ha afirmat, el líder de les negociacions de Podem, Pablo Echenique, va posar sobre la taula un únic document que no és "realista". 

Calvo ha recordat que el PSOE té 123 diputats enfront dels 42 del grup liderat per Pablo Iglesias, per la qual cosa considera que els socialistes han obert el govern "a un partit que no garanteix la investidura ni la governabilitat". Preguntada per la qüestió, no ha aclarit si seguiran negociant amb Unides Podem com a soci preferent i ha expressat "molt de cansament i molta decepció". Així mateix, ha tornat a emplaçar el PP i especialment Ciutadans perquè s'abstinguen aquest dijous i faciliten que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, resulte investit.

Els negociadors de Podem acusen el PSOE de no voler l'entesa

Per la seua banda, el secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, ha afirmat aquest dijous també a la Cadena Ser que la seua formació encara ha de debatre al llarg del matí el sentit del seu vot a la investidura de Sánchez, però s'ha mostrat pessimista sobre la possibilitat d'assolir un acord abans de la votació, que tindrà lloc no abans de les 14.25h

Segons Echenique, malgrat que el PSOE va oferir a Podem una vicepresidència i tres ministeris –Sanitat, Habitatge i Igualtat–, les àrees que els atorgava estaven buides de competències, i "nosaltres no hem vingut a la política a figurar o a formar part de ministeris decoratius". 

Echenique ha culpat el PSOE de la trencadissa i ha recordat que Podem no vol "entrar a un govern a tota costa, sinó dur a terme polítiques públiques que milloren la vida de la gent i per això fa falta tindre ministeris reals".

next