Cantó arremet ara contra Bonig per voler "carregar-se" l'Agència Valenciana Antifrau

El candidat de Ciutadans s'ha mostrat partidari de suprimir la Conselleria de Transparència dins del seu interés per "eliminar despeses supèrflues" 
1 abril 2019 06:00h
"Molts valencians estan farts d'un PPCV corrupte que va gestionar malament", va dir Cantó. / CIUTADANS

VALÈNCIA. Tot i que Toni Cantó, candidat de Ciutadans a les eleccions autonòmiques, continua amb la idea d'"eliminar despeses supèrflues" per a "reduir la grandària" de l'administració si arriba a la Presidència de la Generalitat, sembla que l'Agència Valenciana Antifrau no estaria en el seu punt de mira. 

Així va quedar palés aquest diumenge quan el candidat de Ciutadans va criticar la proposta feta per Isabel Bonig, cap de llista del PPCV, d'eliminar l'Agència Valenciana Antifrau i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), uns organismes que la popular titllava de "sense sentit". 

La proposta de Bonig va coincidir temporalment amb altres declaracions de Cantó, qui el passat divendres es va mostrar dispost a reduir de deu a set el nombre de conselleries. "Una de les conselleries a eliminar és la de Transparència, que té un pressupost de 49 milions d'euros", va subratllar Cantó des d'Alacant.

D'aquesta forma, una cosa sembla clara: Cantó sí que es planteja la supressió de la conselleria que lidera Manuel Alcaraz –màxim òrgan encarregat de la política del Consell en matèria de transparència de l'activitat pública i participació de la societat civil i ciutadana, entre d'altres–, però no estaria entre els seus plans l'eliminació de l'Agència Valenciana Antifrau. De fet, Cantó va aprofitar l'acte d'aquest diumenge per a atacar Bonig amb aquesta qüestió i marcar distàncies de cara als comicis del 28 d'abril. 

Així, el líder de Cs va criticar que el partit que lidera Isabel Bonig "es vol carregar l'Agència Antifrau o fins i tot la innovació, quan realment el problema que té la Comunitat Valenciana és que encara som la sisena autonomia en recerca i desenvolupament". 

Per aquest motiu, Cantó va ressaltar que "Cs eliminarà totes les despeses supèrflues i innecessaris en l'administració pública i convertirà la Comunitat Valenciana en líder nacional en innovació i desenvolupament". En eixe sentit, el dirigent de la formació taronja va insistir que es compromet "a fer una retallada de 750 milions en aquesta administració".

"Molts valencians estan farts d'un PPCV corrupte que va gestionar malament i ara vol eliminar eines com l'Agència Antifrau, i d'un tripartit sectari que ha governat a base d'imposicions", va exposar Cantó durant la paella ciutadana organitzada per la formació taronja sota el pont de l'Albereda, que també va comptar amb la participació María Muñoz, cap de llista al Congrés dels Diputats per la circumscripció de València, i Fernando Giner, candidat a l'Alcaldia de València.

Així, Cantó no només va utilitzar la proposta de Bonig per a arremetre contra el PPCV, sinó que també va aprofitar el míting per a atacar els partits del govern del Botànic. "Cs retornarà la llibertat que han perdut els valencians i destinarà tot el que el Botànic ha gastat en quiosquets i endollats a reduir les llistes d'espera sanitàries, eliminar d'una vegada els barracons dels col·legis públics i, sobretot, a garantir que els pares puguen triar la llengua en què volen que estudien els seus fills", va exposar el candidat de Ciutadans en un acte on també va mostrar el seu interés per reduir imposts, com ara el tram autonòmic de l'IRPF o l'impost de successions.

En la recerca dels indecisos

Així mateix, Cantó va declarar que espera que el seu partit cresca "encara molt més perquè les enquestes diuen que encara hi ha molts valencians indecisos". El candidat de Cs va fer aquestes declaracions en resposta a una enquesta publicada pel diari Las Provincias aquest diumenge, que assenyala que la formació taronja obtindria en els pròxims comicis dos escons més que el 2015. 

Al respecte, Cantó va assenyalar també que entén "la seua indecisió i el seu cabreig després d'haver viscut sota el govern d'un PP corrupte que va gestionar malament els nostres recursos i que està ancorat en el segle XX".

Pactes postelectorals

D'altra banda, a preguntes dels mitjans de comunicació sobre les possibilitats de pacte després de la celebració d'eleccions, Cantó va insistir que a nivell estatal no pactaran amb el PSOE de Sánchez, mentre que en el País Valencià no pactarà amb el PSPV de Ximo Puig, al qual s'ha referit com "el PSC valencià".

next