Carlos Reyero Hermosilla dirigirà el Museu de Belles Arts de València

Cultura va convocar al juny el concurs per a cobrir la plaça de direcció de la pinacoteca
22 juliol 2019 16:21h
La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport va convocar al juny el concurs per a cobrir pel sistema de lliure designació la plaça de la direcció del Museu de Belles Arts de València. / FELIVET

VALÈNCIA. El catedràtic Carlos Reyero Hermosilla ha sigut triat com a nou director del Museu de Belles Arts de València. El seu nom ha sigut l'escollit després del procés de concurs que s'ha desenvolupat per a seleccionar el responsable de la institució cultural.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, presentarà en roda de premsa aquest dimarts, 23 de juliol, el candidat proposat per la comissió d'experts. Reyero exposarà la seua trajectòria i el projecte que ha fet per a dirigir la pinacoteca.

Nascut a Santander el 1957, Carlos Reyero Hermosilla és catedràtic d'Història de l'Art i subdirector del Departament d'Història i Teoria de l'Art a la Universitat Autònoma de Madrid.

Del 2010 al 2015 va ser catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. És especialista en arts visuals (segles XVIII-principis XX) i autor de quasi 300 treballs de recerca publicats en revistes, llibres, actes de congressos i catàlegs.

Així mateix, ha sigut comissari i assessor científic de diferents exposicions i ha impartit nombrosos cursos especialitzats i conferències en institucions educatives, centres culturals i museus. També és integrant de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona (2011) i de l'Acadèmia de la Història de Madrid (2012).

Concurs per a cobrir la plaça

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport va convocar al juny el concurs per a cobrir pel sistema de lliure designació la plaça de la direcció del Museu de Belles Arts de València.

D'aquesta forma, complia "el compromís adquirit pel Consell d'ocupar les direccions de les institucions culturals mitjançant un concurs i seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana", destacava aleshores l'administració.

Abans, al maig, va cessar com a director José Ignacio Casar Pinazo, qui havia sigut prèviament substituït en les seues funcions per motius de salut per Margarita Vila. El cessament es va produir després de rebre l'alta mèdica amb la finalitat de poder traure la plaça a concurs, tal com estava previst d'acord al Codi de Bones Pràctiques Culturals.

next