Castelló de la Plana suspén les negociacions dels pressuposts després del vot de Compromís amb l'oposició

El portaveu de l'equip de govern, el socialista Rafa Simó, assegura que "hi ha una crisi dins del govern" i destaca que cal que es reunisca la comissió de resolució de conflictes
20 desembre 2019 14:18h
Les reunions sobre pressuposts que mantenien els tres signants de l'Acord de Fadrell –el PSPV, Compromís i Podem-EUPV– en les últimes setmanes han quedat suspeses. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ DE LA PLANA (EUROPA PRESS). L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló de la Plana ha suspés les negociacions dels pressuposts per al 2020 després que Compromís s'haja desmarcat dels seus socis de govern en el ple d'aquest dijous, en donar suport a una moció del PP i de Ciutadans. La moció insta l'òrgan municipal competent que es convoque, en un termini no superior a 15 dies, l'Assemblea General de Festes amb la finalitat que l'òrgan puga votar la renovació de la Junta de Festes.

Així ho ha anunciat aquest divendres el portaveu de l'equip de govern, Rafa Simó, qui ha indicat que "donades les circumstàncies derivades del ple d'ahir", s'han suspés les reunions sobre pressuposts que mantenien els tres signants de l'Acord de Fadrell –el PSPV, Compromís i Podem-EUPV– en les últimes setmanes.

"Estem en un període de reflexió interna; és necessari que cada grup pense i reflexione, i no és moment de prendre decisions en calent, sinó ben repensades", ha dit Simó, qui ha afegit que cal "definir possibles reestructuracions de govern i cap on vol anar l'Acord de Fadrell, i això entra en el projecte de pressuposts que volem".

Simó ha apuntat que qualsevol acord plenari té "conseqüències" i ha dit: "Evidentment que voten coses diferents els tres integrants de l'Acord de Fadrell té unes repercussions". A més, ha apuntat que així ho van parlar amb Compromís abans del ple d'aquest dijous "per si passava el que finalment va passar".

Així mateix, el portaveu de l'equip de govern ha destacat que s'ha de reunir la comissió de resolució de conflictes que es va acordar quan es va signar l'Acord de Fadrell "perquè hi ha una crisi dins del govern", i ha afegit que seria "deshonest" per la seua part "intentar amagar-ho".

next