Català demana ser alcaldessa amb el suport del PSPV i Cs per a frenar la reelecció de Ribó

La candidata popular assegura que no renunciarà a liderar un "bloc constitucionalista" que evite un govern "de l'esquerra nacionalista"
27 maig 2019 18:35h
Català ha aconseguit en els darrers comicis municipals huit regidors, dos menys dels que va obtindre Rita Barberá el 2015. / PPCV

VALÈNCIA. La candidata a l'Alcaldia de València pel Partit Popular, María José Català, ha proposat aquest dilluns al PSPV i a Ciutadans que li donen suport perquè la popular siga investida alcaldessa de la ciutat i així evitar que Joan Ribó revalide el càrrec al capdavant del consistori.

El PP va ser la segona força més votada aquest diumenge, 26 de maig, després que María José Català aconseguira huit regidors en els comicis, dos menys dels que va tindre Compromís amb Joan Ribó com a candidat a l'Alcaldia. La suma de la coalició valencianista i del PSPV –deu i set regidors, respectivament– són suficients per a renovar el govern de la Nau tot i que el tercer soci de la passada legislatura, Unides Podem, haja quedat fora de l'hemicicle municipal.

Català vol evitar aquest escenari on Ribó, junt amb Sandra Gómez, governe durant els propers quatre anys la ciutat. Per això, aquest dilluns ha oferit diàleg als socialistes i a Ciutadans per a desbancar les opcions de Compromís. A més "Vox no seria necessari" per a configurar una "alternativa a l'esquerra nacionalista de Compromís", ha recollit EFE.

Els huit regidors populars més els set socialistes i els sis de Ciutadans en sumarien 19, dos més dels necessaris per a tindre majoria absoluta –situada en 17 regidors–. A més, cal recordar que Compromís ha guanyat en 13 dels 19 districtes, mentre que els populars només en cinc.

Català ha fet aquestes declaracions prèviament a la Junta de la Gestora del partit a la ciutat de València, on ha repassat els resultats de les últimes eleccions. La candidata popular, després de perdre dos regidors respecte als que va aconseguir Rita Barberá el 2015, ha qualificat el PP com el partit "més estable". Català ha destacat que l'única alternativa a l'alcaldia de Joan Ribó a València és el Partit Popular, pels "mals resultats" socialistes a la ciutat i la "feblesa" de Vox i Ciutadans.

"Quatre anys més d'esquerra nacionalista no és un bon govern per a aquesta ciutat", ha afegit la també diputada. "Si el PSOE i Ciutadans volgueren fer una alternativa a Joan Ribó, solament haurien de donar suport a una investidura del PP".

Català ha confirmat que en aquest suposat escenari, en què PP, PSPV i Cs sumaren, exigiria l'Alcaldia i no renunciaria a liderar el govern municipal. "Està en les seues mans que l'esquerra nacionalista governe aquesta ciutat", ha dit la candidata, dirigint-se al PSPV i Ciutadans, als quals ha dit que si consideren que la mobilitat no és adequada i que es pot millorar en àmbits com l'ocupació, projectes urbanístics o polítiques d'habitatge, estarien "disposats a comptar amb ells per a treballar per la ciutat". "No es tracta d'un bloc d'esquerres o dretes", ha destacat la candidata, qui ha afegit que consisteix en "partits que no estan aliats amb el secessionisme" i partits que "ja ho estan".

next