Centenars de citricultors es manifesten a València "per la defensa del sector" i exigeixen protecció a Brussel·les

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador traslladarà als partits polítics un decàleg de reivindicacions perquè les incorporen als seus programes electorals
7 abril 2019 14:45h
Paral·lelament a la protesta, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha iniciat una campanya de recollida de firmes. / EFE

VALÈNCIA. Centenars de citricultors i representants de diferents associacions i cooperatives agrícoles, sindicats i partits polítics s'han manifestat aquest diumenge pels carrers del centre de València en defensa del futur del sector citrícola.

En una marxa convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, la quarta protesta d'aquest col·lectiu celebrada sota el lema 'Per la defensa de la nostra citricultura', els manifestants han portat pancartes en les quals han reclamat una política agrària i uns preus "dignes".

De la mateixa manera, en el recorregut, que ha discorregut entre l'estació del Nord i la seu de la delegació del govern espanyol, han exhibit cartells en els quals expressen que estan 'fotuts i indignats' i es pregunten: "Les clementines penjant, i ara què?".

La marxa s'ha desenvolupat en un clima distés però reivindicatiu, amb molts dels participants vestits amb jupetins de color taronja i cridant lemes com 'prou' i 'demanem el que és nostre', a més d'exigir protecció a la Unió Europea. 

Quan ha acabat el recorregut, s'ha llegit un manifest en forma de decàleg amb les reivindicacions que seran traslladades als partits polítics a fi que les incorporen en els seus programes electorals dels comicis del 28 d'abril i del 26 de maig.

Paral·lelament a la protesta, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha iniciat una campanya de recollida de firmes "davant la poca sensibilitat per part de les administracions i a causa de la greu situació de la citricultura" valenciana, els productors de la qual han tingut ja 250 milions d'euros de pèrdues directes, segons la plataforma.

Les firmes reunides es faran arribar després de les eleccions a les diferents administracions amb competències en el sector.

La protesta ha rebut el suport de 103 localitats, els sindicats CCOO i UGT i els diferents organismes agraris que formen la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

També l'han secundada associacions de la demarcació de Castelló com l'Associació de Pous de Reg, l'Associació de Distribuïdors i Aplicadors de Plaguicides i l'Associació de Comerços i Cooperatives d'Exportació.

next