La Ciutat de les Arts acollirà set escultures de Jaume Plensa a partir de juny

La Fundació Hortensia Herrero organitza una exposició que s'inaugurarà el 26 de juny i que es podrà veure fins al novembre
14 febrer 2019 18:53h
Jaume Plensa és un dels artistes espanyols amb major presència a tot el món, amb escultures que poblen ciutats com Mont-real, Nova York i Dubai. / FUNDACIÓ HORTENSIA HERRERO

VALÈNCIA. La Fundació Hortensia Herrero organitzarà una exposició de Jaume Plensa a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que s'inaugurarà el 26 de juny i podrà contemplar-se fins al novembre. 

Segons fonts de la Fundació, l'exposició constarà de set escultures de ferro colat de set metres d'altura cadascuna, que se situaran al llac sud del complex dissenyat per Santiago Calatrava. 

La Fundació ha informat també que adquirirà una de les escultures una vegada finalitze l'exposició i la situarà en un "lloc emblemàtic" de València, com ja es va fer amb les exhibicions de Manolo Valdés i Tony Cragg

"Portar l'obra de Jaume Plensa a la ciutat de València és un motiu d'orgull perquè es tracta, sens dubte, d'un dels artistes espanyols amb major projecció internacional", ha recalcat Hortensia Herrero, que a més ha revelat que es treballava en aquest projecte des de fa més d'un any. 

Jaume Plensa és un dels artistes espanyols amb major presència a tot el món, amb escultures que poblen ciutats com Mont-real, Nova York i Dubai. 

Així mateix, l'obra de Plensa ha sigut objecte d'exposicions temporals en museus i institucions, com ara la Biennal de Venècia, el Nasher Sculpture Center de Dallas i el MAMAC de Niça. 

A l'estat espanyol, Plensa va inaugurar al novembre de 2018 una exposició al Palau de Cristall de Madrid i una altra al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, que es podran visitar fins a abril d'enguany. 

L'artista acumula nombrosos premis internacionals, com ara la medalla de Caballero de les Arts i les Lletres de França i el Premi Velázquez de les Arts. També ha sigut nomenat Doctor Honoris Causa per l'Art Institute de Chicago i per la Universitat Autònoma de Barcelona.

next