Compromís censura que el PP "va gastar diners públics de la F1 per a la promoció de Camps"

Ferri lamenta que el govern que encapçalava l'expresident popular "anava a tindre un cost zero per als valencians i encara hui estem pagant"
3 maig 2019 18:00h
Ferri i Ribó retreuen que el cost del circuit ascendeix a 300 milions d'euros. / INMA CABALLER / CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha celebrat el processament de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i d'altres membres del PPCV per la construcció del circuit de Fórmula 1 i ha censurat que "el PP va gastar diners públics de la F1 per a la promoció personalista de Camps".

"Ens alegrem que la justícia continue avançant en la investigació del cas de la Fórmula 1 i que, a més, ho faça apuntant al principal responsable de la trama, que va ser Francisco Camps", ha assenyalat Compromís en un comunicat.

Segons Ferri, "el que investiga la justícia és si el PP va decidir gastar els diners de tots els valencians i valencianes en la promoció personalista del seu líder, Francisco Camps, amb contractes fraudulents a empreses que acabaven pagant comissions".

"Aquesta notícia que coneixem hui és una de tantes relacionades amb el cas de la Fórmula 1, que, segons el govern del PP de Camps, anava a tindre un cost zero per als valencians i que encara hui estem pagant", ha agregat Ferri.

"No pagar balafiaments del PP"

D'altra banda, l'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha assegurat sobre el processament de Camps que donaran "la batalla" perquè els valencians "no paguem" el "balafiament" i l'"ús fraudulent de fons públics del PP en la Fórmula 1".

Ribó també ha retret que, del "cost zero" que va anunciar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps que costaria als valencians la construcció d'un circuit urbà de Fórmula 1, es va traduir finalment en un cost total de 88,8 milions d'euros públics amb càrrec a l'erari públic. En aquest sentit, Ribó ha recordat que el circuit de la Fórmula 1 "va acabar costant més de 300 milions" i a l'Ajuntament "també estem patint això, amb una càrrega de 50 milions per a un Pla urbanístic no realitzat".

Segons Ribó, la jutge "sosté que el govern del PP i, concretament, Francisco Camps van impulsar i van permetre la construcció del circuit de Fórmula 1 al marge de les funcions pròpies de la seua competència; de la legislació aplicable i utilitzant indegudament els fons públics". També assenyala que ho va fer "alterant dades i dates en documents d'expedients administratius i donant tracte de favor a unes empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques irregulars a canvi de donacions no fetes de manera altruista".

next