Deliveroo perd el seu 'macrojudici': un jutjat reconeix vora 500 'riders' com a treballadors de l'empresa

La justícia dona la raó a la Inspecció de Treball i determina que els repartidors tenien una relació laboral amb la companyia
23 juliol 2019 11:23h
La resolució, a què ha tingut accés Europa Press, és fruit de la vista oral celebrada el passat 31 de maig arran de la demanda cursada per la Tresoreria General de la Seguretat Social. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Nou colp judicial a Deliveroo, que perd el 'macrojudici' sobre els seus riders. El jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i declara que els vora 500 repartidors demandants, coneguts com a riders, estaven subjectes a una relació laboral amb la companyia en què van prestar els seus serveis.

La resolució, a què ha tingut accés Europa Press, és fruit de la vista oral celebrada el passat 31 de maig arran de la demanda cursada per la Tresoreria General de la Seguretat Social després d'una acta de la Inspecció de Treball, per la qual es van citar més de 500 repartidors de la regió.

Segons recull Europa Press, l'informe d'Inspecció de Treball determinava que aquests repartidors estaven sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per a "encobrir" una relació laboral ordinària amb la companyia Deliveroo.

El magistrat estableix que "els repartidors essencialment han executat un treball personal en unes condicions organitzades i dirigides per l'empresa, que és l'única que controla la marca Deliveroo, la seua aplicació informàtica i tota la informació que es desprén d'ella". 

La resolució, contra la qual es pot interposar recurs de suplicació davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, aprofundeix que l'empresa "comptava amb una complexa organització de totes les activitats dels treballadors, fins al punt que era la mateixa societat qui gestionava les propines dels repartidors determinant la forma en la qual es podien abonar i incloent-les en les factures, que eren elaborades per la mateixa empresa".

Els precedents de Barcelona i València

Aquesta és la sentència més important contra la plataforma de repartiment a domicili, però no l'única. Al juny, un jutjat de Barcelona ja va concloure que deu repartidors de Deliveroo eren falsos autònoms en una primera sentència col·lectiva. També a València la justícia va donar la raó als 97 repartidors que van portar l'empresa als tribunals.

next