La Diputació de Castelló recuperarà com a recurs turístic els castells de Xivert i de Polpís

La ruta 'Mirador Templer' recorre més de 26 quilòmetres des del Castell Templer de Peníscola per a unir diverses fortaleses
29 novembre 2019 18:02h
La diputada Ruth Sanz ha fet l'anunci aquest divendres des de les fortificacions i ha explicat que, dins del pressupost del 2020, recentment aprovat, han inclòs una inversió de 60.000 euros per a la redacció dels plans directors que han d'establir les bases del desenvolupament futur d'aquestes dues "joies" patrimonials del Baix Maestrat. / DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

CASTELLÓ (EP). L'àrea de Cultura de la Diputació de Castelló s'ha marcat com a repte per a l'any vinent recuperar, revaloritzar i promocionar com a noves destinacions turístiques els castells templers d'Alcalà de Xivert i de Santa Magdalena de Polpís.

La diputada Ruth Sanz ha fet l'anunci aquest divendres des de les fortificacions i ha explicat que, dins del pressupost del 2020, recentment aprovat, han inclòs una inversió de 60.000 euros per a la redacció dels plans directors que han d'establir les bases del desenvolupament futur d'aquestes dues "joies" patrimonials del Baix Maestrat.

Aquest anunci s'engloba dins de la línia de treball que, sota la marca 'Territori Templer', té com a objectiu promocionar dins i fora la història i el patrimoni de l'antiga i poderosa Orde del Temple, "l'orde cristiana més influent de les terres de Castelló en l'Edat Mitjana", ha dit la diputada.

És precisament l'interés estatal i internacional que suscita aquesta història el principal promotor d'aquesta iniciativa turisticocultural, que ara es vol ampliar amb l'elaboració dels nous plans d'ús. Tot i que encara no es coneixen els detalls, Sanz sí que ha avançat que treballaran amb el focus posat en la dignificació dels recursos patrimonials "com a element dinamitzador del turisme i de l'activitat dels municipis de Castelló".

De fet, aquesta iniciativa posarà encara més en valor l'anomenada ruta 'Mirador Templer', que començant pel Castell Templer de Peníscola recorre més de 26 quilòmetres unint, a través de la Serra d'Irta, les fortaleses medievals i templeres d'Alcalà de Xivert i de Santa Magdalena de Polpís.

'Territori Templer' també inclou iniciatives de divulgació, com ara projecte de senyalització i la sèrie de Canal Historia Territori Templer.

next