Una diputada balear abandona Vox i acusa el partit de criminalitzar la dona i de ser homòfob i extremista

Malena Contestí ha denunciat per carta que ha sentit "vergonya" d'algunes actituds de la formació, que qualifica de "moviment antisistema"
1 octubre 2019 12:49h
Malena Contestí, diputada de Vox al Congrés per les Balears, a l'esquerra de Santiago Abascal. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Malena Contestí, fins ara diputada de Vox al Congrés per les Illes Balears, ha abandonat la militància del partit i ha renunciat a liderar cap de les llistes del partit per a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. La diputada ha anunciat la decisió a través d'una carta en la qual acusa el partit de "criminalitzar la dona" i de ser "homòfob", "extremista" i "antisistema". 

En el seu comunicat, escriu que fa dos anys va fer el bot a la política i va cofundar Actua per a "defensar la unitat d'Espanya", "lluitar contra el secessionisme" o "defendre la llibertat econòmica". Tot i això, explica que la "il·lusió inicial" s'ha tornat en "decepció" després de la coalició que va provocar l'arribada de Vox. 

L'exdiputada, de fet, parla de "múltiples escàndols de suposades irregularitats" que no només no s'investiguen, sinó que es "protegeixen". També fa referència a "l'insult als altres partits", la demagògia, l'homofòbia i l'extremisme. Així mateix, denuncia que en Vox es fa "política de titular" i que ha sentit "vergonya" quan comparaven el partit amb un "oportunista com Salvini". 

Aquesta vergonya també afirma haver-la sentit quan ha vist que una foto amb la bandera del moviment gai és "motiu d'expulsió del partit" o també com "es manipula la realitat per vincular directament el terrorisme amb la immigració". En aquesta mateixa línia, en la carta critica que es "criminalitze" la dona per "avortar" o que s'interrompen minuts de silencis amb pancartes polítiques, com ja va fer el partit en un acte institucional a València.

Amb això, Contestí assegura que Vox "no és un partit polític", sinó un "moviment extremista i antisistema". "Ara s'ha convertit, a la calor dels finançaments, en un exemple clar de proselitisme totalitari. La fi no justifica els mitjans, mai", ha dit.

La fractura interna de Vox a València

La síndica de Vox a les Corts, Ana Vega, ha evitat fer valoracions al respecte i s'ha remés a les declaracions de la direcció nacional del partit. Així mateix, ha assegurat que no creu que un cas com el de les Balears es puga replicar en el grup parlamentari de les Corts Valencianes.

Tot i això, la tensió en la formació a València s'ha fet notar en més d'una ocasió. De fet, el president provincial de Vox a València, José María Llanos, va deixar la direcció de la formació per a possibilitar la creació d'una gestora –liderada, en principi, per ell mateix– per a callar les veus crítiques internes. L'últim ple de l'Ajuntament de València, celebrat al setembre, també va fer aflorar les discrepàncies existents al grup municipal.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next