El Misteri de Castelló del segle XV canvia de data i renova quatre escenes per a donar-li més espectacularitat

El drama litúrgic medieval que es representa és la versió en castellà del segle XVII i compta amb música del 1999 de Matilde Salvador
15 abril 2019 12:30h
El Misteri de Castelló es repreresentarà el proper 8 de novembre a la cocatedral de Santa Maria de la localitat de la Plana Alta. / MISTERI DE CASTELLÓ 

VALÈNCIA. La Junta Directiva de l'associació cultural Misteri de Castelló ha acordat tornar a representar enguany el text en castellà del segle XVII amb música de Matilde Salvador, de 1999. Per a aquesta segona representació també s'ha triat data, que passa de mitjans de desembre a principis de novembre, a tocar de la festa de Tots Sants.

L'òrgan directiu també ha acordat mantindre l'estètica basada en el primer barroc per al vestuari i l'escenografia i reformular quatre escenes de la representació perquè l'obra adopte major bellesa i espectacularitat. Alguns d'aquests replantejaments requeriran d'arranjaments musicals en els quals es començarà a treballar en breu.

D'aquesta manera, la data triada per a representar de nou el Misteri de Castelló serà la del divendres posterior a la festa de Tots els Sants, festivitat en la qual el papa Pius XII va proclamar el dogma de l'Assumpció de la Mare de Déu als cels, el 1950. Cal recordar que el 2018 es va recuperar la representació d'aquest drama litúrgic, que s'havia fet per darrera vegada el 2008, i es va posar en escena el 14 de desembre del 2018, tal com va informar aquest diari. Ara, en aquesta segona ocasió, s'avança l'escenificació a principis del mes de novembre, concretament al dia 8, a la mateixa cocatedral de Sant Maria de la capital de la Plana Alta, segons ha informat la Junta Directiva en un comunicat.

La passada representació del Misteri castellonenc, el passat 14 de desembre, va congregar en la cocatedral de Santa María més de 700 persones i va suposar la recuperació d'aquesta tradició teatral del segle XV després de 10 anys de l'última escenificació. El director i actor Santi López se'n va ocupar aleshores de la direcció artística i la soprano Marián Torres, de la direcció musical. Tots dos repetiran enguany en les mateixes funcions i ja han posat a treballar els seus respectius equips.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next