El TSJ català fixa per al 25 i 26 de setembre el judici contra Torra pel cas dels llaços grocs

El president de la Generalitat de Catalunya s'asseurà al banc dels acusats com a presumpte autor d'un delicte de desobediència
2 setembre 2019 14:10h
Imatge de la pancarta penjada al balcó del Palau de la Generalitat objecte de la denúncia. / ACN

BARCELONA. La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat per al 25 i 26 de setembre el judici contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada de llaços grocs de les façanes dels edificis de la Generalitat en campanya electoral o, subsidiàriament, un delicte de denegació d'auxili a l'autoritat competent.

L'origen de la causa és una querella de la Fiscalia. El Ministeri Públic demana per al president català un any i huit mesos d'inhabilitació.

El Parlament de Catalunya havia establert justament aquests dos dies per a celebrar el debat de política general. La sala ha rebutjat citar com a testimonis una dotzena de vocals de la JEC demanats per la defensa de Torra, ja que considera que "no es justifica cap relació personal amb les conductes atribuïdes a l'acusat".

next