Els termòmetres arriben als 40 graus a Xàtiva, que registra la temperatura més alta d'aquest diumenge

L'Aemet assenyala que des del 14 de maig del 2015 no se superaven els 38 graus a l'observatori de València
7 juliol 2019 18:55h
Aquest diumenge ha estat marcat per les altes temperatures a tot el País Valencià. / EFE

VALÈNCIA. Aquest diumenge ha estat marcat per les altes temperatures a tot el País Valencià, tot i que durant la vesprada la calor ha deixat pas a tempestes elèctriques i de graníssol, i a fortes ratxes de vent a l'interior del territori i a València.

Els termòmetres han arribat als 40,5 graus a Xàtiva (la Costera), que ha registrat la temperatura més alta d'aquest diumenge. El  mercuri ha arribat als 40 graus també a Ontinyent (la Vall d'Albaida), dos graus més dels que havia previst l'Aemet a primera hora del matí.

Tal com detalla l'Aemet en el seu compte de Twitter, en diversos punts del territori s'han superat els 35 graus i, per primera vegada des de maig del 2015,  s'han superat els 38 graus a l'observatori de València.

Les temperatures han sigut molt elevades també a Utiel (la Plana d'Utiel-Requena), on el mercuri ha fregat els 34 graus. Aquesta temperatura s'ha reduït en només 20 minuts a 20,1 graus a causa de la tempesta elèctrica i de graníssol que ha caigut en alguns punts del País Valencià.


next