Elx accelera els tràmits per a afavorir la tornada temporal de la Dama

El ministre Guirao va mostrar diumenge passat la seua "predisposició" a una cessió temporal de l'escultura en el marc d'una gran exposició d'art ibèric
7 novembre 2019 16:38h
Segons l'alcalde, el propòsit de l'equip de govern local (el PSPV i Compromís) és ferm pel que fa a donar prioritat al retorn de la Dama a Elx i "a fer del municipi un referent en l'art ibèric". / JAVIER LIANO, EFE

ELX (EFE). L'Ajuntament d'Elx ha accelerat els tràmits per a propiciar el retorn temporal de la Dama a la seua ciutat d'origen –ja que actualment està al Museu Arqueològic Nacional, a Madrid– amb la millora de les condicions de conservació i seguretat del Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (el MAHE).

Així ho ha afirmat aquest dijous l'alcalde del municipi, Carlos González, després que el ministre de Cultura en funcions, José Guirao, anunciara diumenge passat a Elx la seua disposició de realitzar un préstec temporal del bust en el marc d'una gran exposició d'art ibèric.

Per això, González ha explicat que es duen a terme la millora del protocol d'actuació i l'increment de les mesures de conservació preventiva i seguretat en el citat centre museístic. En concret, la col·locació de mesuradors de temperatura a les sales i la millora de la climatització. "Ens estem avançant a les qüestions que ens poden reclamar des de Madrid per a cedir el bust ibèric", ha dit el regidor.

També s'ha sol·licitat una reunió de la comissió bilateral Ajuntament-Generalitat per a avançar en la definició dels projectes museogràfic i museològic que contextualitzaran l'exposició de la Dama d'Elx a la seua ciutat d'origen.

Segons l'alcalde, el propòsit de l'equip de govern local (el PSPV i Compromís) és ferm pel que fa a donar prioritat al retorn de la Dama a Elx i "a fer del municipi un referent en l'art ibèric".

next