Equo concorrerà amb Més País el 10N després que el 58% de la militància hi haja votat a favor

El líder de la formació ecologista, Juantxo López de Uralde, ha complit la seua advertència i ha abandonat el partit per a integrar-se en Podem
27 setembre 2019 16:39h

VALÈNCIA. La consulta d'Equo a les seues bases perquè es pronunciaren sobre la possibilitat de presentar-se en coalició amb altres formes polítiques en les eleccions del 10N ha acabat amb un 58,7% a favor de concórrer junt amb Més País; un 25,9%, amb Unides Podem, i un 15,4%, en solitari.

Amb aquesta decisió, la formació ecologista es presentarà finalment de la mà del partit d'Íñigo Errejón, una decisió que ja han pres altres partits com Compromís i la Chunta Aragonesista. De fet, la branca valenciana d'Equo, integrada en Compromís, ja havia decidit pel seu compte sumar-se a l'aliança, fora el que fora allò que es decidirà en aquesta consulta. 

El fins ara líder d'Equo, Juantxo López de Uralde, havia advertit que abandonaria el partit per a quedar-se en Podem i potenciar la seua branca ecologista en cas que la militància decidira anar-se'n junt amb Errejón. És per això que, en conéixer el resultat de la consulta, ha anunciat la seua decisió i ha abandonat la formació junt amb altres representants. "Crec que és un error, però respecte la decisió. Després de tres anys de militància i de treball dur per a construir Equo, amb tristesa dic adéu", ha publicat a les xarxes socials. 

Un total de 1494 persones han participat en la consulta. Segons un comunicat del partit, açò suposa un 33% del cens i un rècord de participació "que legitima els resultats". La coportaveu d'Equo, Toñi Gómez, ha assegurat que afronten "amb esperança i il·lusió un nou temps polític, decidits a sumar junt amb una formació que aposta perquè els acords polítics, les cures socials i les cures mediambientals vagen de la mà".


next