Esquerra Unida crida a bastir una candidatura "al més àmplia possible" que integre Podem i Compromís

La Comissió Executiva de l'organització considera necessari sumar els esforços de tots els partits per a "no perdre cap vot de l'esquerra"
23 setembre 2019 20:27h
L'executiva d'Esquerra Unida prefereix sumar una candidatura amb totes les forces d'esquerra. / EUPV

VALÈNCIA. La Comissió Executiva d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) s'ha reunit aquesta vesprada per a traçar el full de ruta de la formació de cara als comicis del pròxim 10 de novembre. Una trobada de treball en què la coalició ha acordat fer una crida als partits polítics valencians d'esquerres per tal d'integrar una plataforma electoral "al més àmplia possible" de cara al 10 de novembre. Un posicionament semblant al defensat per la coportaveu de Compromís Mónica Oltra.

Segons un comunicat emés per l'organització d'esquerres, aquests comicis "són conseqüència del tacticisme electoral del PSOE" i, per tant, es presenten com una "doble volta". Per això, "els partits d'esquerres valencians no es poden permetre el luxe de perdre cap vot i l'aposta per la confluència és la millor manera d'aconseguir-ho".

En aquest sentit, la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha descrit la situació com un escenari "d'emergència democràtica" davant el bloqueig institucional i ha assegurat que "l'acord no ha de ser difícil si hi ha voluntat de cooperar i generositat per part de totes les parts".

next