L'expresident del València CF Juan Bautista Soler, condemnat per l'intent de segrest del seu successor, Vicente Soriano

L'Audiència considera provat que Soler va tindre el "propòsit seriós" d'escometre el segrest del mandatari del club xe mogut per un "mòbil econòmic"
1 octubre 2019 17:21h
Vicente Soriano (esquerra) va succeir Juan Bautista Soler (dreta) com a president del València CF. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA (EP). L'Audiència de València ha condemnat a dos anys de presó l'expresident del València CF Juan Bautista Soler per l'intent de segrest del també expresident xe Vicente Soriano, segons consta en la sentència de la secció segona a la qual ha tingut accés Europa Press.

Per a la sala, els fets són constitutius d'un delicte de conspiració per a cometre un segrest, ja que considera provat que va haver-hi un "propòsit seriós" de dur a terme el pla, la "serietat del qual" ha quedat demostrada, i un mòbil "purament econòmic". La sentència compta amb el vot particular d'un dels magistrats que demana l'absolució dels acusats.

L'advocat de l'acusació particular que representa a Soriano, Ricard Sala, ha anunciat a Europa Press que està estudiant demanar l'execució de la sentència, la qual cosa podria implicar l'entrada a la presó de Soler i els altres tres condemnats, un confident de la Policia i dos empresaris.

En el judici, Soler va justificar que sempre es va negar a "participar en res il·legal", malgrat que fins i tot va rebre "amenaces vetlades" perquè fora part de l'operatiu per al rapte. Així mateix, va al·legar que no va acudir a denunciar aquests fets a la Policia perquè "tenia molta de por" a rebre "represàlies". "No volia posar en joc ni la meua salut ni la de la meua família", va dir.

El judici es va haver de repetir a mitjan mes de juny per ordre de l'Audiència de València després de l'aparició de Rachid Behdaoui, confident de la Policia, del qual es va tindre coneixement que es trobava en presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d'un robatori a mà armada.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next