FACUA considera "una greu irresponsabilitat" que es tanque la crisi de la listeriosi sense canvis legals

L'associació considera que el Ministeri de Sanitat s'ha desentés de "la necessitat de modificar la legislació en matèria de seguretat alimentària"
1 octubre 2019 14:20h
En opinió de FACUA, el cas Magrudis es podria haver evitat si la normativa i els protocols de control "no tingueren tants forats com els que l'associació ha identificat". En la imatge, un home passa per davant de la fàbrica Magrudis a Sevilla, focus del brot de listeriosi. / REUTERS

VALÈNCIA. FACUA-Consumidors en Acció considera "una greu irresponsabilitat" que el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social pretenga tancar la crisi de la listeriosi en productes de Magrudis "sense emprendre canvis legals que contribuïsquen a evitar nous casos" en el futur.

En un comunicat, l'associació critica que el Ministeri "s'haja limitat a anunciar" que ha finalitzat el seguiment del brot de listeriosi en l'àmbit estatal. "Sanitat s'ha desentés de la necessitat de modificar la legislació en matèria de seguretat alimentària per a corregir les greus manques en els protocols d'inspecció i comunicació", denuncia FACUA. "La normativa vigent –adverteix FACUA– deixa la salut dels consumidors quasi totalment en mans de l'autocontrol empresarial."

L'associació ha reclamat la introducció de quinze canvis en la llei i en els protocols d'inspecció i comunicació, que impliquen la modificació de la normativa estatal, autonòmica i municipal i la dotació de més recursos humans per als cossos inspectors de les administracions.

En opinió de FACUA, el cas Magrudis es podria haver evitat si la normativa i els protocols de control "no tingueren tants forats com els que l'associació ha identificat".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next