Les Falles 2019 calfen motors amb el calendari pirotècnic de l'Exposició del Ninot a la Cremà

Aquest divendres s'inaugura l'Exposició del Ninot amb pirotècnia Zarzoso
1 febrer 2019 12:22h
Dissabte 16, el primer castell des de l'Albereda, portarà els colors de Vulcano. / FESTES DE VALÈNCIA   

VALÈNCIA. Les Falles de València han revelat el calendari pirotècnic del 2019 a mes i mig de l'inici dels dies grans amb la primera de les disparades des de la inauguració de l'Exposició del Ninot d'aquest divendres. L'últim dels actes d'aquest calendari serà el de la Cremà del 19 de març.

La Junta Central Fallera (JCF) ha donat a conéixer el programa aquest dijous a la vesprada, durant la celebració de la Gala de la Pirotècnia, al Palau de l'Exposició de València. El calendari va començar el passat cap de setmana amb els actes d'exaltació de les Falleres Majors 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, al Palau de la Música, a càrrec de les pirotècnies Martí i Nadal-Martí, respectivament.

Aquest divendres, 1 de febrer, arriba el torn de la inauguració de l'Exposició del Ninot al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, a les 21.15 hores, amb la pirotècnia Zarzoso. Tanmateix, aquesta s'ha suspés aquesta vesprada seguint les instruccions de les forces de seguretat com a conseqüència del fort vent de ponent, segons ha informat el consistori al voltant de les 18 hores.

La següent cita està marcada en l'agenda per al dissabte 23 de febrer, amb un espectacle pirotècnic d'Amstel a La Marina de València, a càrrec de Ricasa. La històrica signatura oferirà en aquesta vetlada "la mascletà vertical més alta de la història" enfront del Veles e Vents.

Un dia després, el diumenge 24, a les set del matí arriba la tradicional despertà als carrers de la Pau i de Sant Vicent per part de la pirotècnia Zarzoso. L'apoteosi final arribarà a les 8 hores a la plaça de l'Ajuntament, amb les disparades de la pirotècnia Valenciana. Eixe mateix diumenge, València viurà la seua primera mascletà a la plaça de l'Ajuntament, a les dues de la vesprada com marca la tradició, també amb un espectacle oferit per la mateixa signatura pirotècnica.

Crida

El calendari faller entrarà definitivament amb la Crida des de les Torres de Serrans l'últim diumenge de febrer, a partir de les 20.30 hores, amb un espectacle pirotècnic de Peñarroja, que donarà la benvinguda a les festes josefines de 2019.

Ja al març, el divendres 1, la primera mascletà diària també vindrà de la mà de Peñarroja, a la qual prendrà el testimoni, el dissabte 2, la pirotècnia Mediterrani també amb una mascletà de colors a mitjanit des de la plaça de l'Ajuntament. Els següents dies oferiran les disparades de les dues de la vesprada els pirotècnics d'Alpujarreña (diumenge 3), Zaragozana (dilluns 4), Nadal-Martí (dimarts 5), Pibierzo (dimecres 6), Gironina (dijous 7) i Martí (divendres 8).

Divendres 1, la primera mascletà diària vindrà de la mà de Peñarroja. / FESTES DE VALÈNCIA 

Mascletà nocturna de colors

A una setmana de les Falles, el dissabte 9 de març arribarà el torn de la pirotècnia Aitana amb la mascletà de la vesprada i una altra especial de colors a mitjanit, amb 'Els focs de la plantà'.

L'endemà, diumenge 10, la tradicional mascletà de les 14 hores portarà el segell de Hemanos Caballer. El calendari segueix amb les pirotècnies Tomás (dilluns 11), Hermanos Ferrández (dimarts 12), Crespo (dimecres 13), Turís (dijous 14) i Zarzoso (divendres 15). Eixe divendres arribarà l'esperada plantà dels monuments fallers amb l'espectacle 'L'Alba de les Falles', a mitjanit a la plaça de l'Ajuntament per part de la pirotècnia Peñarroja.

Castells de Vulcano, FX Caballer i Ricasa

Ja en els dies centrals de les festes, el dissabte 16 dispararà la mascletà de la vesprada FX Caballer, mentre que el primer castell des de l'Albereda portarà els colors de Vulcano. El diumenge 17, Vulcano repeteix en la mascletà de la vesprada i deixa la disparada del castell a FX Caballer.

Pirotècnia Valenciana i Ricasa seran els protagonistes de les disparades del dilluns 18 de març, en la mascletà i el castell de la 1.30 del matí, respectivament, amb l'apoteosi de la Nit del Foc. Com a colofó, Ricasa s'encarregarà de l'última mascletà del festiu del dilluns 19 de març i de l'espectacle per a la Cremà de la falla gran de València, a partir de la una del matí a la plaça de l'Ajuntament.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next