La Fiscalia de Castelló obri diligències d'investigació penal per la retirada d'una creu a Betxí

La decisió arriba després d'una denúncia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians
12 març 2019 17:16h
La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, assegura que "alguns grups polítics tenen una croada empresa contra els catòlics". / Imatge d'arxiu. 

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Fiscalia de Castelló ha obert diligències d'investigació penal per a retirada d'una creu situada a les portes del Calvari de Betxí (la Plana Baixa). La decisió arriba després de la denúncia presentada per l'Associació d'Advocats Cristians, segons informa aquest col·lectiu en un comunicat.

Segons l'organització, l'Ajuntament va "destruir" el monument el mes de febrer passat "al·legant motius de seguretat a causa del mal estat d'aquest". De fet, el mateix consistori va informar de la retirada de la creu a causa del seu mal estat, aconsellat per uns informes tècnics davant "l'estat de ruïna i l'alta probabilitat de ruptura". Una vegada reparada, es traslladarà a l'interior del cementeri.

Aquestes explicacions no són suficients per a la presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, qui ha denunciat que "alguns grups polítics tenen una croada empresa contra els catòlics". Ha assegurat que "l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, mai va tindre en compte la possibilitat de restaurar la creu ni de substituir-la, per la qual cosa no hi ha dubtes sobre la seua intencionalitat". Sobre aquest tema, ha recordat que l'associació li va oferir donar una altra creu per a posar-la en el mateix lloc i aquest va rebutjar l'oferta.

Castellanos ha apuntat que "el que està ocorrent a la Comunitat Valenciana s'està convertint en una autèntica ona de cristianofòbia".

Així, ha demanat a la Justícia que "pose fi a aquests continus atacs a la llibertat religiosa", i ha recordat que "només en l'últim any, a la Comunitat Valenciana hem viscut l'enderrocament de la Creu de Callosa de Segura, la de Vall d'Uixó i la persecució a la Creu del Parc Ribalta de Castelló", cosa que ha titllat d'"intolerable".

next