El formatge "que salva el planeta" es farà realitat gràcies a vora 150 mecenes

El projecte del pastor de Xert Jordi Benages ja ha aconseguit 7.216 euros, una quantitat per sobre dels 6.900 euros que demanava 
29 juliol 2019 12:07h
Benages té vora trenta anys i en fa sis anys que es dedica al pasturatge d'un ramat d'ovelles lleteres de raça Lacune en una granja familiar a Xert.

VALÈNCIA. El pastor de Xert (el Baix Maestrat) Jordi Benages ha aconseguit tancar amb èxit la campanya de micromecenatge que va encetar fa 39 dies. Benages va publicar el seu projecte en la plataforma Lateuaterra amb l'objectiu d'obtindre, com a mínim, 6.900 euros. Aquest era el pressupost calculat per a adquirir un sistema fotovoltaic per a l'obtenció d'energia verda en la seua granja i posar-lo en marxa.

Aquest dilluns, quan es tanca la campanya, el pastor reuneix el suport de 148 micromecenes, que han aportat un total de 7.216 euros al projecte 'El formatge valencià que salva el planeta'. 

Segons declaracions de Lateuaterra recollides per EFE, ara Benages farà realitat "el seu somni": "Fabricar formatge amb energia solar i reduir així l'impacte mediambiental que té aquest sector sobre l'entorn més pròxim".

Benages té vora trenta anys i en fa sis anys que es dedica al pasturatge d'un ramat d'ovelles lleteres de raça Lacune en una granja familiar a Xert, Formatgeria La Planeta, al peu de les muntanyes de Catí i Enroig. 

Aquest pastor d'ovelles considera "imprescindible" que es posen en marxa iniciatives que modernitzen la producció agroalimentària familiar i que contribuïsquen a "derrocar estereotips" del que és un pastor actualment.

El pastor destaca l'èxode rural que pateixen les localitats de l'interior i remarca que el sistema rural valencià mostra un "dèficit important" de població jove i en edat de treballar. Per això, veu necessari atraure les noves generacions de pastors.

next