Fuset nega responsabilitats penals per l'accident de Vivers i es mostra "respectuós" amb la justícia

El fiscal estudia sumar-se al recurs del regidor de Cultura Festiva contra el seu processament per homicidi imprudent
31 octubre 2019 11:36h
Fuset no vol fer consideracions "per respecte a la justícia i a la família del treballador". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, s'ha mostrat "absolutament respectuós amb la justícia" en relació amb el seu processament per l'accident en el muntatge dels concerts de Vivers a l'estiu del 2017, que es va saldar amb un treballador mort, i manté que en aquest cas no existeixen responsabilitats penals.

Fuset s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de començar el ple al consistori, en ser preguntat pel seu processament en el sinistre.

L'edil està processat per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu i per un altre contra la seguretat dels treballadors. "Soc absolutament respectuós amb la justícia, amb les lleis; per això no faig consideracions, ni tan sols les que puguen ser útils per a la meua defensa", ha puntualitzat.

Sobre aquest tema, ha insistit: "M'agradaria poder explicar més detalls que crec que són útils per a l'opinió pública per a poder comprendre i empatitzar més amb aquest assumpte, però, per respecte a la justícia i a la família del treballador que va morir, crec que he de ser el més prudent possible. Ha de prevaldre el respecte a la justícia".

No obstant això, Fuset ha matisat que es troba també obligat, "en tant que es qüestionen els danys morals a tercers i en tant que hi ha desafortunades filtracions", a "desmentir" informacions. Així, ha assenyalat que vol deixar "molt clar" que en el seu recurs a l'ordre de processament "en cap cas es realitza cap mena de delegació de responsabilitats penals perquè no existeixen les responsabilitats penals, i així ho expliquem en el recurs", ha dit.

"Vull deixar molt clar que de cap manera es vincula al meu company Carlos Galiana –regidor de Comerç– amb les graderies que els promotors van instal·lar a Vivers". I ha remarcat: "És fals que tinga la més mínima vinculació amb aquestes graderies, tal com es desprén d'una lectura correcta del recurs".

La fiscalia estudia sumar-se al recurs de Fuset

D'altra banda, el fiscal del cas estudia la possibilitat de sumar-se al recurs que va presentar aquest perquè s'anul·le el seu processament per homicidi imprudent.

El també portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València ha demanat a l'Audiència Provincial que anul·le la interlocutòria per la qual l'instructor dona pas al fet que se'l jutge per homicidi imprudent. En el recurs es demana a la instància superior que ordene a l'instructor que continue la investigació amb noves diligències i Fuset considera que no és responsable de l'accident que va causar la mort del treballador, així com que ha d'investigar-se millor el que va succeir abans d'obrir judici.

El jutjat d'instrucció número 18 de València va dictar un escrit de transformació en procediment abreujat el passat 18 d'octubre, una decisió equivalent a l'ordre de processament però que s'aplica a delictes menys greus i que suposa acabar les diligències prèvies per a fer a pas al fet que les acusacions demanen el sobreseïment, presenten escrit d'acusació per al judici i sol·liciten noves diligències d'investigació.

És a dir, ara han de pronunciar-se l'acusació particular i el fiscal, i tot sembla indicar que el ministeri públic s'inclinarà per l'última de les opcions o, almenys, per no considerar que existisquen suficients indicis com per a processar Fuset, encara que la decisió encara no està presa.

Fonts de la investigació han informat a EFE que, en principi, el criteri podria ser adherir-se al recurs del regidor perquè l'acusació pública considera difícil establir un nexe entre les responsabilitats com a alt càrrec i el domini de la font de risc que finalment va derivar en l'accident mortal. No obstant això, han matisat que l'assumpte encara està en estudi i el fiscal responsable ha d'examinar a fons, encara, el sumari, que és voluminós.

next