La Generalitat invertirà 60 milions per a pal·liar els efectes de la gota freda en infraestructures i carreteres

El Consell ha rebut més de 1.000 sol·licituds d'ajudes urgents als afectats pel temporal en només tres dies
26 setembre 2019 10:58h
El president de la Generalitat ha anunciat la inversió a l'inici de la sesió de control. / EFE/ MANUEL LORENZO

VALÈNCIA. La Generalitat realitzarà una inversió immediata de 60 milions d'euros per a pal·liar els danys produïts per la gota freda a la comarca del Baix Segura en infraestructures i carreteres.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a les Corts, a l'inici de la sessió de control, en la qual ha mostrat el suport del Consell als ciutadans afectats i ha demanat no fer partidisme amb una qüestió que ha tingut "un efecte devastador".

Després d'assegurar que la Generalitat està i estarà sempre al costat dels ciutadans del Baix Segura, Puig ha recordat que divendres passat el ple del Consell va aprovar ajudes urgents per valor de 23,5 milions per als municipis i aquells veïns que ho han perdut tot amb les pluges.

En tres dies, ha dit, les oficines habilitades per a tramitar aquestes ajudes han atés 2.000 persones i han tramitat 1.264 sol·licituds. A aquestes ajudes se sumen les actuacions urgents que estan en marxa per part de la Generalitat per a millorar i reparar infraestructures i carreteres, amb la qual cosa, en total, es realitzarà "una inversió immediata de 60 milions".

El president ha demanat "anar tots a una" en aquest assumpte i ha convocat els responsables polítics "al Pla Vega Baja de reconstrucció, impuls i renaixement d'una comarca essencial per a entendre la Comunitat Valenciana". "No escatimarem ni un esforç perquè hui més que mai tots som el Baix Segura", ha defensat.

next