El govern espanyol tractarà d'exhumar Franco abans de la campanya del 10N

La vicepresidenta Carmen Calvo afirma que l'executiu estatal vol traslladar "com més prompte millor" les restes del dictador al cementeri del Pardo
24 setembre 2019 13:02h
Calvo ha explicat que l'executiu "posarà en marxa el tram final del procediment", que ja està "molt avançat", per a portar Franco al cementeri del Pardo tan bon punt se'ls comunique formalment la sentència. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha afirmat que exhumaran Francisco Franco "com més prompte millor" i, si pot ser, abans de la campanya electoral del 10N. "Ho farem molt ràpid", ha dit en una atenció als mitjans aquest dimarts després que s'haja fet pública la decisió del Tribunal Suprem d'avalar l'exhumació i de desestimar el recurs de la família del dictador. 

Calvo ha explicat que l'executiu "posarà en marxa el tram final del procediment", que ja està "molt avançat", per a portar Franco al cementeri del Pardo tan bon punt se'ls comunique formalment la sentència. 

La vicepresidenta de l'executiu ha considerat que ni l'Església ni el jutjat contenciós-administratiu de Madrid, que va suspendre cautelarment la llicència d'obres per a traure Franco del mausoleu del Valle de los Caídos i encara no s'ha pronunciat definitivament, seran un impediment per a "executar" la sentència del Suprem. "Amb una sentència d'aquestes característiques el que queda és executar-la", ha reblat. 

Calvo ha dit que l'executiu espanyol està "molt satisfet". El cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, ha dit en una piulada a Twitter que és "una gran victòria de la democràcia".

next