El govern espanyol prohibeix una concentració de la Fundació Francisco Franco a Mingorrubio

L'executiu estatal ja va denegar la petició de la formació d'extrema dreta Raíces per a concentrar-s'hi aquest dijous "per risc de desordres públics"
23 octubre 2019 12:15h
La Fundació Francisco Franco havia fet una crida a "resar per l'ànima" del dictador i a dipositar flors al cementeri on serà enterrat després de l'exhumació del Valle de los Caídos. / JESÚS HELLÍN, EP

MADRID (ACN). La delegació del govern espanyol a Madrid no ha autoritzat la concentració de la Fundació Francisco Franco al cementeri de Mingorrubio, al Pardo, prevista per aquest dijous amb motiu del trasllat de les restes del dictador. 

La Fundació Francisco Franco havia fet una crida a "resar per l'ànima" del dictador i a dipositar flors al cementeri on serà enterrat després de l'exhumació del Valle de los Caídos. La Fundació Francisco Franco ha desconvocat l'acte però ha anunciat a través d'un comunicat que recorrerà contra la prohibició al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

L'executiu de Pedro Sánchez ja va prohibir dimarts que la formació d'extrema dreta Raíces puga concentrar-s'hi "per risc de desordres públics". La convocatòria de Raíces tenia el mateix objectiu que la de la Fundació Francisco Franco i estava prevista per a la mateixa hora sota el lema 'Preguem per qui tant va fer per Espanya i la seua grandesa'.

next