La Gran Fira de València tanca el cicle pirotècnic amb els dimonis del gran Correfoc 

L'espectacle recorrerà el carrer de les Barques, la plaça de l'Ajuntament i l'avinguda del Marqués de Sotelo fins a l'Estació del Nord 
26 juliol 2019 10:57h
Aquest és el quart any consecutiu que la Gran Fira de València incorpora el correfoc dins de la programació. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Gran Fira de València tanca demà els actes pirotècnics amb un correfoc que forma part del cicle 'Focs de la Fira' i que des de les 11 de la nit d'aquest divendres omplirà de so, llum i color el centre de València. Els grups participants, amb els seus dimonis i bèsties de foc, recorreran el carrer de les Barques, la plaça de l'Ajuntament i l'avinguda del Marqués de Sotelo fins a l'Estació del Nord.

És el quart any consecutiu que la Gran Fira de València incorpora el Correfoc dins de la programació i de l'apartat 'Focs de la Fira', amb el qual es pretén remarcar les manifestacions pirotècniques valencianes menys conegudes. En aquesta ocasió, el Correfoc constitueix un acte participatiu on poden participar totes les persones que ho desitgen, amb les mesures de seguretat i precaució corresponents, ballant i dansant amb els personatges de l’Infern Faller, Els Socarrats de Campanar, els Dimonis de Montolivet i els Dimonis de Massalfassar. 

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, anima tots els valencians i els nombrosos turistes que visiten la ciutat a participar en aquest esdeveniment, ja que es tracta d'un "ritual del foc participatiu on el públic és actor i no només espectador". A més, ha recordat que enguany el Correfoc tornarà a estar encapçalat pel Rat Penat Valentí, basat en el mític personatge d'un còmic dels anys 80 creat per Sento Llobell. Aquest personatge es va incorporar a l'imaginari festiu l'any passat i en aquesta edició de la Fira va estar present en la cavalcada inaugural i en la desfilada de la Gran Nit.

Recomanacions per a gaudir del Correfoc 

Encara que els articles de pirotècnia que s'utilitzen en el Correfoc estan catalogats com a no perillosos, l'Ajuntament recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d'incidents. En primer lloc, s'aconsella que els participants porten roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs, que es posen una gorra o barret de cotó o d'un altre material ignífug que cobrisca tot el cap. En cas de tenir els cabells llargs, hauran de portar-los lligats i tapats. 

Així mateix, l'Ajuntament recomana als ciutadans que desitgen participar de forma més activa en el Correfoc que es protegisquen els ulls, que porten un calçat que cobrisca i subjecte bé els peus i que respecten les figures de foc, els dimonis i els músics, sense impedir el pas del Correfoc ni agarrar o espentar els participants de la desfilada. 

En cas de cremada, l'Ajuntament aconsella que isquen del Correfoc i que banyen lleugerament la zona afectada i vagen al punt d'assistència sanitària, que estarà situat al final del recorregut. Un altre consell és que no arrepleguen del sòl cap article pirotècnic utilitzat pels dimonis. Així mateix, queda prohibit portar productes pirotècnics particulars. 

Per als qui assistisquen com a espectadors, si porten roba amb qualsevol component sintètic, es demana que guarden una distància prudent per a evitar que els arriben les espurnes i els puguen cremar. Si a qualsevol persona del públic li cau una espurna en una peça de roba sintètica, no se li ha de tirar aigua. També es recomana que eviten pujar els xiquets i xiquetes a coll perquè les espurnes no els vagen als ulls i que no llancen cap objecte ni tiren aigua als dimonis o a qualsevol component de l'espectacle.

next