El graníssol danya més de 1.500 hectàrees de cultius a la Plana d'Utiel-Requena 

Les vinyes i els ametlerars són els terrenys més afectats per la tempesta d'aquest diumenge
8 juliol 2019 12:10h
El principal mal se centra en la vinya, encara que també s'ha vist afectat l'ametler. / La Unió de Llauradors

VALÈNCIA. COAG-CV alerta que la forta tempesta de graníssol caiguda la vesprada de diumenge, juntament amb altres tempestes del cap de setmana, ha afectat més de 1.500 hectàrees a la Plana d'Utiel-Requena.

Segons explica la coordinadora d'agricultors i ramaders en un comunicat, la zona més afectada es troba entre les pedanies de Casas de Cuadra, Los Isidros, Los Cojos i Los Ruices, on hi ha parcel·les totalment afectades. També han patit els efectes altres zones, com ara San Antonio, Los Pedrones, Camporrobles, Sinarques, Utiel, les seues aldees i Requena.

Amb tot, COAG-CV manifesta que "encara és ràpid per a fer una estimació de danys en aquestes zones, ja que dependrà de l'evolució de la climatologia", i afegeix que aquest dilluns s'esperen noves tempestes, "cosa que pot fer que s'incrementen notablement aquests danys".

El principal mal se centra en la vinya, encara que també s'ha vist afectat l'ametler. A més, en els nuclis urbans s'han patit importants desperfectes en habitatges particulars i mobiliari urbà.

També s'han pronunciat des de la Unió de Llauradors i de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA). Luis Javier Navarro, membre de la comissió executiva de la Unió, ha explicat a EFE que la pedra ha afectat els termes de Venta del Moro i Caudete de las Fuentes, i ha afegit que també ha danyat cultius d'olivera i cereal –en concret, ordi i blat–.

Pel que fa a AVA, ha confirmat que els cultius presenten entre el 10% i el 100% de danys. Segons Fernando López, agricultor d'AVA, hi ha "molts milers d'hectàrees afectades" però ha explicat que no han pogut arribar als cultius perquè els camins estan enfangats i que encara caldrà determinar l'abast dels danys i l'evolució dels que no han resultat perjudicats.

next