Grezzi convoca el veïnat de Ciutat Vella per a explicar les noves restriccions d'accés als cotxes

El regidor de Mobilitat Sostenible reunirà les entitats veïnals el pròxim dimarts dia 10 per a parlar sobre els cinc punts de reconeixement de matrícules mitjançant càmeres
5 setembre 2019 19:25h
El sistema comptarà amb cinc punts de control equipats amb un sistema de càmeres CCTV amb reconeixement automàtic de matrícules./ AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, ha convocat les entitats socials i veïnals de Ciutat Vella per al pròxim dimarts dia 10 de setembre per a iniciar el procés del nou sistema d'accés al barri. Aquest nou mètode comptarà amb cinc punts de control equipats amb un sistema de càmeres CCTV amb reconeixement automàtic de matrícules.

Segons un comunicat, Grezzi es reunirà amb els veïns a petició dels residents, que van votar aquest projecte dins dels pressuposts participatius. El regidor ha afirmat que les vies públiques de les grans ciutats s'han convertit en "espais saturats". El problema, a més, s'agreuja en els centres històrics "per la confluència de nombrosos vehicles i vianants en una xarxa viària antiga no pensada per al trànsit massiu actual i problemes de sorolls, embossos i contaminació", explica.

A València, ha posat com a exemple, "al voltant de 12.000 vehicles accedeixen diàriament al perímetre de Ciutat Vella Nord". Per això, ha explicat que, a més de la conversió en zona de vianants, una altra mesura dins del model de mobilitat sostenible de la ciutat que el consistori posa en marxa és "limitar el trànsit de vehicles de motor" a través de les àrees de prioritat residencial.

Els punts de control se situaran a l'accés al carrer Corona des del carrer Guillem de Castro; al carrer Salvador Giner en el seu accés des de la plaça del Portal Nou; al carrer Salvador en l'encreuament amb el carrer Trinitaris; a l'avinguda María Cristina, número 11, i a la plaça Ciutat de Bruges-cantó carrer Vell de la Palla.

Cada punt de control comptarà amb una càmera de lectura de matrícula (OCR) i una càmera de visió general. Mitjançant un programari es podran detectar, d'aquesta forma, les matrícules que disposen d'autorització per a circular per la zona restringida i les que no.

next