Iglesias desconfia de la promesa de Sánchez i l'acusa de "faltar al respecte els espanyols"

El candidat d'Unides Podem retreu al líder socialista que els acuse de bloqueig i assegura que "fa temps que la ciutadania no vol un govern de partit únic"
1 novembre 2019 14:14h
En un acte amb militants a Palma de Mallorca aquest divendres al migdia, Iglesias també ha acusat Sánchez de "faltar al respecte a tots els espanyols". / EUROPA PRESS CLARA MARGAIS

VALÈNCIA. El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha desconfiat de la promesa del candidat socialista, Pedro Sánchez, de no pactar amb el PP per a desbloquejar la propera legislatura. "No em fie", ha dit recordant que el president del govern en funcions "va dir que faria un govern de coalició" amb Podem o "va prometre que derogaria la reforma laboral". 

En un acte amb militants a Palma de Mallorca aquest divendres al migdia, Iglesias també ha acusat Sánchez de "faltar al respecte a tots els espanyols" acusant-los del bloqueig, ja que creu que la ciutadania "fa molt temps que ha dit que no vol un govern de partit únic". Segons ell, "algú que no aspira ni de lluny a la majoria absoluta" no pot optar "a totes les cadires".

"Jo en política em fie fins on em fie, recorde quan Sánchez ens va dir que faria un govern de coalició amb nosaltres", ha dit Iglesias sobre el compromís del socialista de no engegar la legislatura mitjançant un acord amb el PP. També ha recordat promeses sobre la publicació de la llista dels amnistiats fiscals, la limitació de l'activitat de les cases d'apostes o que "intervindria el mercat del lloguer per acabar amb els preus abusius i no ho va fer".

Iglesias també ha contestat a les declaracions del president del govern espanyol en funcions aquest divendres, en les quals li preguntava si tornaria a "bloquejar la legislatura". Segons el líder d'Unides Podem, "els milions de persones" que el votaran "mereixen que el seu vot es puga expressar en forma de govern".

Des de la capital de les Illes Balears ha posat com a exemple el govern de coalició entre socialistes i Podem presidit per Francina Armengol. "Segur que [a Armengol] li agradaria un govern en solitari", ha afegit el candidat, però "és intel·ligent" i "entén que s'han de compartir responsabilitats". Amb tot, durant el seu discurs també ha expressat: "No regalarem el nostre vot". 

next