Iniciativa aposta perquè el número 2 de la llista de Compromís per València siga un independent 

La segona posició va estar ocupada en l'anterior convocatòria per Isaura Navarro, que no es tornarà a presentar, ja que ara ocupa el càrrec de secretària autonòmica de Salut Pública
28 setembre 2019 16:33h
La Mesa Nacional d'Iniciativa s'ha reunit aquest dissabte. / INICIATIVA

VALÈNCIA. Iniciativa del Poble Valencià, partit que forma part de la coalició Compromís, ha expressat la seua voluntat que la candidatura que Iniciativa tenia reservada en la llista electoral en el número 2 –abans ocupat per Isaura Navarro, que no tornarà a concórrer perquè ara és secretària autonòmica– per la circumscripció de València "puga ser ocupada per una persona independent dels àmbits socials".

La proposta de la formació es produeix després que Compromís haja donat llum verda a buscar un acord amb Més País i altres forces polítiques per a concórrer juntes en les eleccions del pròxim 10-N. Que una persona independent siga la número dos de la llista "visibilitzaria que aquesta nova oferta electoral amplia el que fins ara venia representant Compromís", ha explicat Iniciativa  en un comunicat.

La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha celebrat aquest dissabte a València la seua primera reunió de l'inici del curs polític, marcada per la celebració d'eleccions generals el pròxim 10 de novembre.

Durant la trobada, Iniciativa ha defensat que l'aliança estatal de Compromís amb la formació liderada per Íñigo Errejón "aportarà el desbloqueig al govern central perquè puguen realitzar-se les polítiques de canvi tan necessàries".

Iniciativa ha defensat que "l'objectiu d'aquestes eleccions és aconseguir traslladar al Govern d'Espanya la fórmula botànica que ací ens ha funcionat molt bé, que és la fórmula de desbloqueig".

"Davant una situació política en la qual no és possible formar un govern pel bloqueig de les principals forces que han de solucionar el problema, la coalició estatal amb Més País i altres forces de l'estat de la qual formarà part Compromís pot aportar la solució; un desbloqueig de la situació i un nexe d'unió que permeta aplicar finalment polítiques de canvi des del govern central, que és el que la gent està esperant després d'aquesta segona convocatòria electoral", han afegit.

Vaga climàtica i ampliació de la V-21

La reunió del màxim òrgan de decisió entre congressos ha mostrat també la "satisfacció" per l'"èxit" de la vaga mundial pel clima celebrada aquest divendres, "que ha de servir per a conscienciar la ciutadania de l'emergència climàtica que sofrim i els governs que s'han de prendre veritables accions encaminades a la lluita contra el canvi climàtic i no simples declaracions d'intencions".

En aquest sentit, Iniciativa ha mostrat la "preocupació" de la seua formació per la "reactivació de projectes que xoquen amb l'estratègia contra el canvi climàtic, com ara l'ampliació de la V-21 o l'ampliació nord del Port de València sense una nova declaració d'impacte ambiental". "Aquest no és el camí que hem de seguir", han criticat.

Així mateix, la Mesa Nacional de la formació ha mostrat la seua "solidaritat" amb els afectats per la gota freda que es va produir a principis del mes de setembre que va causar nombroses destrosses al Baix Segura, a Ontinyent i en altres localitats.

Des d'Iniciativa s'espera l'arribada d'ajudes directes "de forma immediata" per a "revertir la greu situació que estan sofrint els afectats". Així mateix, s'ha mostrat "la preocupació perquè tants dies després encara no està restablerta la connexió ferroviària entre Alacant i València".

next