La Inspecció de Treball no va detectar "irregularitats" en les ajudes a les empreses del germà de Ximo Puig 

La Direcció Territorial de la ITSS assenyala que no hi ha hagut incompliment dels requisits establits i que les subvencions no s'han destinat a finalitats diferents de les previstes legalment
5 novembre 2019 12:31h
La Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social assenyala en dos oficis que no hi ha hagut incompliment dels requisits establits i que les subvencions a les mercantils vinculades a Francis Puig no s'han destinat a finalitats diferents de les previstes legalment. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Inspecció de Treball no ha detectat irregularitats en la concessió de les subvencions del programa Avalem Joves a les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions, totes dues administrades pel germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així, en dos oficis que ha pogut consultar Diari La Veu, la Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) assenyala que no hi ha hagut incompliment dels requisits establits i que les subvencions no s'han destinat a finalitats diferents de les previstes legalment.

En els escrits de la ITSS s'informa que el passat 15 de maig es va remetre a la Conselleria d'Economia un ofici per a sol·licitar l'accés als expedients administratius de les empreses Mas Mut Produccions i Comunicacions dels Ports per a comprovar el compliment de la normativa.

Els documents detallen que es refereixen a la normativa valenciana d'accions subvencionades, com és la contractació indefinida inicial a jornada completa i la contractació indefinida a temps parcial d'almenys 30 hores setmanals (Avalem Joves).

També indiquen que el 22 de maig es va realitzar una visita d'inspecció a la Direcció Territorial del Servei Valencià d'Ocupació a Castelló de la Plana. Després de l'examen de la documentació continguda en els expedients que hi havia en la Direcció Territorial i de la resta de les comprovacions dutes a terme, l'actuació inspectora va finalitzar sense que s'hagen constatat "irregularitats en la concessió de les subvencions examinades", segons recullen ambdós oficis.

En concret, afirmen que no s'ha comprovat "l'existència d'incompliment dels requisits establits per al reconeixement de les mateixes ni que les subvencions hagen sigut destinades a finalitats diferents de les previstes legalment". En conseqüència, afegeixen, no s'han practicat actes d'infracció ni adoptat altres mesures inspectores.

Aquesta informació es fa pública després que el PPCV denunciara aquest dilluns el que, segons ells, era "un nou frau de subvencions" en les empreses de Francis Puig; els populars asseguren que les mercantils van percebre entre el 2016 i el 2018 vora 112.000 euros per a realitzar nou contractes nous, però la seua plantilla no va reflectir eixe increment.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next