El 'ionqui dels diners' demana que declaren Rosa Pérez Garijo, Jorge Rodríguez i Vicente Betoret per Imelsa

L'exgerent de l'empresa pública dependent de la Diputació de València també sol·licita les compareixences de Toni Gaspar, José Manuel Orengo, Rafael Soler i José Manuel Haro
14 novembre 2019 12:58h
Benavent va acusar Pérez Garijo de "pactes il·lícits" per a obtindre les gravacions que donen peu al cas Imelsa. / KAI FÖRSTERLING, EFE

VALÈNCIA (EFE). La defensa de l'exgerent d'Imelsa i autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, ha reclamat al jutjat que investiga el cas Imelsa que cite a declarar com a testimonis l'actual consellera de Transparència i exdiputada a la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo (EUPV); Jorge Rodríguez (exmilitant del PSPV, expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent), i Vicente Betoret (expresident provincial del PP i diputat del PP al Congrés).

Segons consta en un escrit del seu lletrat a què ha tingut accés EFE, Benavent reclama que se'ls cite perquè puguen confirmar algunes de les acusacions que va abocar contra ells a l'octubre en la seua compareixença com a investigat en el marc d'una peça separada –coneguda com la peça del 'call center'– sobre el suposat tripijoc del servei d'atenció telefònica de la Diputació de València contractat a l'empresa Servimun, controlada per l'exsogre de Benavent.

"Pactes il·lícits" per a obtindre gravacions

Benavent va acusar Pérez Garijo d'haver aconseguit pactes il·lícits amb Mariano López –l'exsogre del 'ionqui dels diners'– a canvi que aquest li facilitara els enregistraments que van donar peu al cas Imelsa. "Mariano López va arribar a un pacte amb Rosa Pérez; que vinga [al jutjat] i que explique eixe pacte", va apuntar Benavent, en referència al fet que el seu exsogre va continuar facturant a diversos ajuntaments per treballs suposadament ficticis. 

L'exgerent d'Imelsa reclama que l'actual consellera siga citada "en relació al pacte que va aconseguir amb Mariano López a canvi del lliurament dels enregistraments" i, també, "pels cobraments percebuts per López en relació amb el càmping El Teularet".

Benavent va dir al jutge que l'Ajuntament d'Énguera podria haver incorregut en alguna il·legalitat en adjudicar a una empresa del seu exsogre un projecte per a la revisió cadastral del citat càmping l'any 2015.

Altres compareixences sol·licitades

La sol·licitud de la testifical de Vicente Betoret es fonamenta en la troballa d'un correu electrònic en el qual, pel que sembla, Mariano López informa José Manuel Orengo (exportaveu socialista a la Diputació) que tenia tancada amb ell la renovació del contracte suposadament fraudulent del servei d'atenció telefònica.

A més, es demanen les compareixences d'Orengo; de l'exgerent d'Imelsa Rafael Soler; de l'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez; de l'exdiputat del PP a la Diputació de València José Manuel Haro, i de l'exdiputat socialista i actual president de la Diputació, Toni Gaspar.

Entre els investigats en aquesta peça per delictes de malversació, prevaricació, tràfic d'influències, frau en la contractació, suborn i falsedat documental hi ha, a més de Benavent, l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i set persones més.

next