Jorge Rodríguez qüestiona que l'alçament del secret de sumari del cas Alqueria coincidisca amb la campanya

L'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València considera que l'operació en què es troba investigat "ha estat sempre plagada de casualitats estranyes"
16 abril 2019 16:39h
La investigació està relacionada amb presumptes irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra el 2015. / Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. L'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha qüestionat aquest dimarts "les casualitats" que, a parer seu, hi ha al voltant del cas Alqueria, en el qual es troba investigat. Concretament s'ha referit a l'alçament del secret del sumari.

En unes declaracions difoses als mitjans de comunicació, Rodríguez ha lamentat que el passat 4 de desembre, un dia abans de la seua proclamació com a candidat a l'alcaldia per part del PSPV, agents de l'UDEF es presentaren al consistori d'Ontinyent per a "demanar correus que ja s'havien emportat".

"Cada vegada pareixen menys casualitats", ha insistit l'alcalde socialista, en referència a la previsible difusió del sumari quan s'obri el termini per a la presentació de les candidatures municipals als comicis del 26 de maig.

Encara que la notificació de l'obertura del secret del sumari va ser comunicada aquest dilluns a la vesprada pel jutjat d'instrucció número 9 de València, Rodríguez ha lamentat que "continuem esperant" en una situació d'"indefensió".

"Fa 10 mesos que esperem l'alçament del secret; és una bona notícia perquè sabrem per fi de què se'ns acusa i què va ser el que va justificar l'operació antiterrorista del passat 27 de juny –data en la qual va ser detingut, junt amb dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra–". "També sabrem qui va estar darrere, perquè llegint el que llegim últimament sobre les clavegueres de l'Estat, u té dubtes", ha assegurat Rodríguez, qui ha insistit que ja esperava que l'alçament del secret "passara en el pitjor moment", perquè el seu cas ha estat "sempre plagat de casualitats estranyes".

La causa està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, i es va iniciar després d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. La investigació està relacionada amb presumptes irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, el 2015. En el marc de l'anomenada operació Alqueria, el 27 de juny del 2018 els agents de la UDEF van practicar escorcolls en la Diputació de València, en les dues seus de l'Ajuntament d'Ontinyent, i en la seu social de Divalterra. 

L'instructor va autoritzar també l'entrada i escorcoll en quatre habitatges particulars: el de Rodríguez i els de tres investigats. A més de l'aleshores president de la Diputació de València, van ser arrestats un assessor, el cap de gabinet, el secretari-lletrat assessor del consell d'administració de Divalterra i els dos directors gerents d'aquesta empresa pública. 

Després de la seua compareixença davant el jutge, van quedar en llibertat i mantenen la condició d'investigats. A conseqüència d'aquests fets, Rodríguez va dimitir de la Presidència de la Diputació de València però manté l'alcaldia d'Ontinyent i té intenció d'optar a la reelecció, després que l'agrupació socialista local aprovara la seua candidatura per unanimitat.

next