La Junta de Govern aprova la personació de l'Ajuntament de València en la causa del frau de l'EMT

No descarten demandar CaixaBank, ja que el consistori "està legitimat per a emprendre qualsevol acció contra qualsevol de les parts"
4 novembre 2019 12:18h
Campillo ha indicat que s'ha aprovat iniciar els tràmits perquè l'Ajuntament puga emprendre "accions de defensa" en la causa amb l'objectiu de "recuperar fins a l'últim cèntim d'aquesta estafa contra l'EMT i l'Ajuntament". / I.L.

VALÈNCIA (EP). La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat iniciar els tràmits perquè el consistori es persone en la causa judicial oberta al jutjat d'instrucció número 18 de la ciutat arran del frau de més de quatre milions d'euros comés en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i en la qual es troba investigada l'única treballadora acomiadada de la firma pública. Així ho han anunciat aquest dilluns els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo en la roda de premsa celebrada després de la reunió de la Junta de Govern Local.

Campillo ha indicat que s'ha aprovat iniciar els tràmits perquè l'Ajuntament puga emprendre "accions de defensa" en la causa amb l'objectiu de "recuperar fins a l'últim cèntim d'aquesta estafa contra l'EMT i l'Ajuntament" i, d'aquesta manera, intentar no perdre aquests diners i poder destinar-los a "continuar amb el procés de modernització" en l'empresa pública. Ha recordat, a més, que aquest procediment es va iniciar "arran de la denúncia de l'EMT".

Per part seua, Gómez ha posat en relleu que el consistori de la capital valenciana "serà part legitimada per a personar-se com a acció civil" però, a més, ara els seus serveis jurídics treballaran perquè l'Ajuntament estiga personat en la causa com una part més.

Pel que fa a la possibilitat que l'Ajuntament exercisca alguna mena d'acció legal contra CaixaBank, un dels bancs a través dels quals es va transferir els diners defraudats, la vicealcaldessa ha explicat que seran "respectuosos amb els procediments oberts" i dins de la causa "es decidirà l'estratègia processal per a recuperar els diners". En tot cas, ha subratllat: "L'Ajuntament està legitimat per a emprendre qualsevol acció contra qualsevol de les parts".

Per part seua, Campillo ha assenyalat que "cada entitat defensa els seus interessos legítims" i ha negat que s'haja produït cap empitjorament de les relacions amb aquesta entitat bancària: "Les relacions entre qualsevol banc que treballe amb l'Ajuntament i el mateix Ajuntament seran sempre cordials".

next