L'equip de 'La mort de Guillem' denuncia pressions i pintades feixistes durant el rodatge

La productora inclourà la pintada amb simbologia nazi en la pel·lícula com a manera de denunciar l'assetjament que Agulló i la seua família van patir i continuen patint
21 desembre 2019 10:23h
La pintada va aparéixer als pocs dies de començar a gravar. / À PUNT

VALÈNCIA. L'equip de La mort de Guillem, la pel·lícula sobre el jove militant antifeixista que va ser assassinat per l'extrema dreta, ha denunciat pressions i pintades feixistes durant el rodatge. En concret, un missatge amb simbologia nazi, com és el lema Sieg Heil, o les inicials de les SS van aparéixer al cap de dos dies de començar a treballar en la que és la casa de Guillem Agulló en el film.

Els fets van ocórrer al novembre, però el productor de Suica Films, Rafa Molés, ha explicat en declaracions a À Punt que la policia els va recomanar no fer-ho públic. "D'entrada, ens vam espantar. Els feixistes volien recordar-nos que ells sabien que estàvem ací", explica.

És la primera amenaça que ha patit l'equip de gravació durant les quatre setmanes de gravació, però no l'única. Segons Molés, també han rebut crits perquè se n'anaren del poble o incriminant-los "per fer un homenatge" a Agulló. Les pressions fins i tot van provocar que un dels actors abandonara el rodatge.

Finalment, la productora ha decidit incloure la pintada feixista en la pel·lícula com a manera de denunciar l'assetjament que Agulló i la seua família van patir i continuen patint després de la seua mort.

next